Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Med semestern runt hörnet – mina tips för en skön och rogivande semester

Sjön Vänern och en badbrygga

Jag känner mig så otroligt trött nu, både när jag går upp på morgonen och på kvällarna. 😴 Jag tror att det är värmen som tar ut sin rätt samt att jag nu jobbar min sista vecka innan semestern.

Jag försöker vara snäll mot mig själv. Inte pressa in för många aktiviteter och jag tar det lite lugnare med träningen. Men dessa ljuvliga sommarkvällar alltså. Då går det ju inte att sitta inne eller att gå och lägga sig när det är så här vackert!

Nu har jag två dagar kvar av jobb innan jag kan checka ut och ta ledigt. Jag ska fortsätta vara snäll mot mig själv genom att släppa på kraven och ta det så lugnt som jag behöver. Jag vet av erfarenhet att jag brukar vara rejält trött i början av mina semestrar, vilket jag tror har att göra med att jag gärna kör hela vägen in i kaklet tills det är dags för ledighet. I år saktar jag ner på tempot innan semestern börjar istället för att förhoppningsvis vara tillräckligt utvilad för att kunna njuta fullt ut av allt det härliga med sommarlov. Här kommer några tips från mig på hur du skapar dig en en skön och rogivande semester på bästa sätt.

Tips för en skön och rogivande semester:

  • Se till att varva ner INNAN semestern börjar. Dra ner på kraven och aktiviteterna innan det är dags att logga ut för semester.
  • Planera in så lite kravfyllda aktiviteter som möjligt under semestern. Ägna dig åt sådant som fyller på dig med energi och inte tvärtom.
  • Sätt en out of office-reply på jobbmailen och hänvisa till kollegor om du kan.
  • Låt dagarna komma och gå så mycket som det är möjligt. Det är okej att inte planera allt in i minsta detalj i förväg!

Våra planer inför semestern är fortfarande lite lösa, som för många av oss i dessa tider. Men vi vet i alla fall att vi kommer kuska runt med husvagnen en hel del och bland annat hänga uppe vid Höga Kusten. I övrigt vet jag också att jag kommer ägna mig åt bland annat de saker du ser på bilderna i detta inlägg.

Sova i trädgården

Eftersom de tydligt minns det härliga med att sova ute i trädgården har barnen önskat att vi på min första semesterdag ska sova i paviljongen. Så imorgon kväll är det vi som bäddar här ute och får somna till skogens sus och en stilla sommarbris genom myggnäten. Gissar att det inte kommer vara den enda natten i sommar som vi sover där!

Husvagn med sjöutsikt

Husvagn med sjöutsikt

Sommarbad i sjön Fryken, Värmland

När vi drar iväg med husvagnen sedan ställer vi den helst så nära ett vatten som möjligt. Vill kunna gå rakt ut för morgondopp och kvällsdopp!

Löpning och bad

Morgondopp i sjön i augusti

Att bada hoppas jag att de allra flesta av oss njuter av nu i sommar. Vid det här laget är ju vattnet riktigt varmt att även badkrukor borde vilja bada!

Vacker solnedgång

Kvällsdopp i Lejondalssjön

Så har vi dessa ljuvliga sommarkvällar som jag njuter av, oavsett vart jag är och om jag jobbar eller inte. Jag skrev om dem idag på mitt Instagram (@karinaxelsson.se) och jag vill lyfta den här också. Det går inte att sitta inne sådana här fina kvällar och jag vill tro att de flesta av oss kan hitta fina platser i vår närhet att söka oss till i sommarkvällen.

Att inte behöva gå upp en speciell tid dagen efter, utan kunna sitta uppe länge på kvällen och njuta – det är sommarsemester för mig. Och det ska jag ta tillvara på!

Fotona i detta inlägg är från somrarna 2018 och 2019 med fina minnen som jag kommer behålla resten av mitt liv.

Lämna en kommentar

Annons
Annons