Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Blåbärssmulpaj – en magiskt god smulpaj med blåbär

Blåbärssmulpaj recept

Att komma hem från skogen med ett gäng blåbär i en bytta för att baka en blåbärspaj med smuldeg är bland det bästa jag vet. En sådan nybakad blåbärssmulpaj med vispad vaniljsås är så galet gott och jag njuter av varje tugga.

Just precis detta gjorde jag förra helgen och här delar jag med mig av mitt blåbärssmulpaj recept.

Blåbärssmulpaj recept

  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 125 gram smör (kylskåpskallt)
  • ca 3 msk kallt vatten
  • 1 liter blåbär
  • 1/2 dl msk socker

Blanda havregryn, mjöl, smör och vatten till en smulig deg.

Blåbärssmulpaj recept

Blåbärssmulpaj recept

Fyll en pajform med blåbären och strö sockret över.

Blåbärssmulpaj recept

Täck blåbären med smuldegen. In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Blåbärssmulpaj recept

Blåbärssmulpaj recept

Servera din blåbärssmulpaj med vispad vaniljsås, duka fram den på en plats du gillar och bjud in till fika!

Blåbärssmulpaj recept

Blåbärssmulpaj recept

Det känns verkligen typiskt svenskt och typiskt somrigt att fika blåbärspaj, men jag bakar ändå detta oavsett årstid. Nu med frysen fylld av nyplockade blåbär kan jag också göra det ända fram till nästa sommar när skogen bjuder in till nya blåbärsplock.

Blåbärssmulpaj recept

Blåbärssmulpaj recept

Gör som jag: baka en blåbärssmulpaj och bjud in till fika!

Lämna en kommentar

Annons
Annons