Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Hemmaträning i Coronatider – anledningar till varför den är så viktig!

Hemmaträning

Många av oss är drabbade av de nya råden från Folkhälsomyndigheten, som för flera län bland annat innefattar att undvika träning på gym och sportande i idrottsföreningar. Vi är begränsade i att träffas fysiskt och vi är mer än någonsin tidigare väldigt bundna till hemmet. För att orka med omständigheterna i samhället är det av yttersta vikt att vi trots detta håller i vår träning. Det är nu hemmaträningen kan bli din stora räddning så se till att hålla i den – nu mer än någonsin!

Hemmaträning i Coronatider och varför vi ska hålla fast vid den:

  • Bra grundfysik minskar risken för att bli ordentligt sjuk. Se till att underhålla din fysik utan att pressa den alltför hårt. Du behöver såklart vilodagarna också!

Hemmaträning

  • Många av oss jobbar hemifrån i dessa tider. När man gör det är det vanligt att ens vardagsmotion minskar och vikten av att göra aktiva val till träning och rörelse ökar. Det är inte så många andra som drar i oss, utan DU måste göra valen själv! Så se till att ta den där promenaden varje dag, oavsett vad.
  • Det är tufft för psyket att vara isolerad socialt. Men träning skapar sköna endorfiner och må bra-hormoner och kan hjälpa oss att hitta till en vardag med glädje ändå.
  • Rutiner skapar trygghet och är bra för oss. Skapa dina egna träningsrutiner utifrån de förutsättningar du har nu.

Hemmaträning

  • Trots att du inte kan träna på gym eller ägna dig åt din bollsport just nu finns det ändå sätt att träna med andra. Kolla in de olika online-alternativen som finns eller boka upp träning med en kompis och kör samtidigt fast på distans.

Min hemmaträning imorse skedde i vardagsrummet, tidigt innan barnen skulle väckas. Det var mörkt ute och jag började mjukt för att sedan öka intensiteten vartefter. Tänk vad mycket det går att träna i hemmet bara man har viljan till att göra det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons