Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Var extra snäll mot dig själv den här veckan!

Med tanke på att det just har blivit sommartid kan vi behöva vara extra snälla mot oss själva den här veckan.

Var snäll mot dig själv, speciellt den här veckan!

I samband med sommartid försvinner ju faktiskt en timme från vår ordinarie sömn. Den här omställningen kan leda till att du och din kropp behöver ett par dagar på sig, ibland till och med ett par veckor, att ställa om och komma in i en god rytm igen.

Visste du att den första veckan efter sommartidsomställningen ökar antalet hjärtinfarkter, och det sker fler olyckor. Det om något gör det ju värt att tänk efter så vi inte pressar oss för hårt under denna vecka.

Här är några tips för denna vecka:

  • Sov lite längre på morgonen om du kan. Kanske inte en timme, men gärna en halvtimme. Då ställer du successivt in kroppen på den nya tiden.
  • Dra ner på aktiviteterna på kvällen. Åtminstone jag blir trött tidigare på kvällen nu och jag tror att det är för att jag ännu inte har kommit ikapp till sommartiden.
  • Det kanske inte är den här veckan du ska springa det längsta passet eller de tuffaste backintervallerna. Ej heller lyfta de tyngsta vikterna och pressa in maximalt antal träningspass. Ta det lite varsamt istället!

Att vi nu får längre och ljusare kvällar tar vi ju tacksamt emot. Och snart är vi alla ikapp med både sömn och är synkade med den nya tiden!

Tags : Mental hälsa

Lämna en kommentar

Annons
Annons