Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Kombucha – den uppfriskande drycken av fermenterat te

Karin Axelsson dricker Kombucha från Pureness

Jag är säkert sist på bollen att dricka Kombucha. Vet att många även gör sin egen sådana dryck. Men man kan inte vara först med allt och faktum är att jag nyligen har testat Kombucha för första gången. Om jag gillar det? Sådär faktiskt, men maken verkar göra det för alla våra Kombucha-flaskor är redan slut!

Kombucha – en hälsodryck

Drycken verkar vara en vattendelare, antingen gillar man den eller så gör man det inte. Oavsett så är det en hälsosam dryck, som sägs ge bra hälsoeffekter. Här berättar jag mer om den.

Kombucha är en lätt porlande och uppfriskande dryck bryggd av fermenterat grönt te. I Asien är kombucha en traditionell dryck med tusenårig historia. Det som framför allt gör den populär över hela världen är framför allt för dess probiotiska egenskaper.

Karin Axelsson dricker Kombucha från Pureness

Kombucha är naturligt probiotiskt. Idén med probiotika att återställa bakteriebalansen i tarmfloran. Många bakterier är nämligen livsnödvändiga för oss. Vissa av dem gör det svårt för dåliga mikroorganismer att etablera sig i magen. Andra underlättar upptaget av viktiga mineraler i kroppen. Och åter andra ser till att immunförsvaret är på sin vakt.

Karin Axelsson

Jag har väldigt svårt för att äta och dricka saker jag inte gillar, bara för att de är hälsosamma. Så jag kommer nog aldrig bli en storkonsument av just Kombucha. Men grattis till dig om du är en av dem som gillar det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons