Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Super-Karin och Supermamman är mina smeknamn

Supermamman Karin Axelsson

Igår lade jag upp ett inlägg både på LinkedIn och Instagram som handlar om att jag ibland blir kallad för Super-Karin och Supermamman.

Läs inlägget här nedan:

Supermamman – Är jag verkligen det?

Hej, det är jag som är Super-Karin! 👋

Jag blir ibland kallad för Super-Karin eller Supermamman. 🦸‍♀️ Jag har funderat lite vad det beror på…?🤔

Är det för att jag utåt sett ser ut att göra så mycket och hinner med mycket i mina olika roller? Eller är det för att jag ofta levererar ett bra resultat? 📈🎉💪

På ett sätt blir jag väldigt glad för dessa smeknamn. Jag menar SUPER är ju något positivt! 😃

Samtidigt har ju jag sidor och egenskaper som inte är så super (vilket är helt okej), men de kommer inte fram här… 🤷🏼‍♀️ Och att bli kallad för super kan ju sätta en onödig press på en.

Inlägget har fått många reaktioner och de allra flesta är positiva, vilket såklart ger en härlig boost. Men några av de kommentarer jag har fått har istället handlat om baksidan med att bli kallad för super. För det kan slå tillbaka och några vittnar om att det är just genom att vara super på alla sätt och vis som har gjort att de tillslut har gått in i väggen eller blivit utbrända.

Det är just detta jag vill åt. Att det inte alltid är positivt att bli kallad för super. Men jag tror ändå att för de flesta ger det en härlig boost att få ett sådant smeknamn och jag är definitivt en av dem.

Det farliga är när man är en prestationsinriktad person som ställer höga krav på sig själv och redan ligger på gränsen till att prestera för mycket. Att då få denna typ av kommentarer och smeknamn kan få vissa av dem att “tippa över” genom att begära för mycket av sig själva.

Den där balansen! Den är så viktig!

Jag vill tacka för allt engagemang och hoppas att även detta inlägg här kan komma med en del insikter kring ordet super.

Om jag är den där Supermamman? Nja, det tycker jag inte och det vill jag inte vara heller. För mig räcker det gått att vara den mamma som mina barn behöver. Att de känner sig älskade till 100% av mig är det viktigaste och det tror jag att de gör!

Här hittar du till inlägget på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Annons
Annons