Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mod är en muskel som växer när vi utmanar våra rädslor

Mod är en muskel

Jag citerar Johannes Hansen när jag uttalar denna rubrik. Jag tycker att han säger mycket som är klokt och att detta är ett av hans klokare citat. Det är ju precis så det är – att för att växa som människa och klara av sina rädslor behöver man stärka upp sitt mod.

På samma sätt som vi går till gymmet och tränar våra biceps och andra synliga muskler behöver vi också aktivt träna vårt mod. Det finns ingen quick fix på detta, utan det är hård och dedikerad träning som gäller. När vi lyckas med det blir vi starkare och oräddare som människor.

Här berättar jag mer om hur mitt mindset ser ut kopplat till detta och hur jag gör för att träna mitt mod.

Mod är en muskel som växer när vi utmanar våra rädslor

Ni ser ju budskapet på mitt träningslinne på bilderna. Det är ett av mina favoritlinnen, mycket för att jag älskar budskapet. Det går hand i hand med att vara modig. Just precis det här försöker jag leva efter – varje dag!

Mod är en muskel

DREAM IT ☁️

Jag visualiserar och drömmer om det jag vill uppnå och hur jag vill leva mitt liv. Den drömmande fasen är härlig, men jag stannar inte där för länge. Jag vill inte fastna i drömmen, utan jag vill ju att drömmen ska bli verklighet!

WISH IT 🙏

Eftersom det inte finns någon annan som kommer skapa min dröm åt mig är det upp till mig själv att göra det. Jag önskar mig den drömmen och börjar smida planer för hur jag ska ta mig dit.

LIVE IT 🤩

Med en tydlig plan för hur jag ska lyckas tar jag mod till mig, utmanar mina rädslor och kastar mig ut! Det värsta som kan hända är att jag lär mig något på vägen. Det bästa som kan hända är att jag uppnår min dröm.

Med åren har mitt mod blivit en ganska så stark muskel. Starkare än mina biceps!💪

Mod är en muskel

Är du en av dem som står och trampar? Som har drömmar du tror är ouppnåeliga?

Testa att börja konkretisera dina drömmar. Fundera på om det här är något du verkligen vill. Om svaret är ja ska du ta dig till nästa steg och börja planera för hur du ska uppnå detta. När planen är klar: Kasta dig ut och utmana dina rädslor!

Du kommer inte att ångra det.

Jag vet att det kan låta enkelt, men såklart är det inte enkelt för alla. När jag har mina tvivlande stunder själv brukar dessa tankar hjälpa mig att våga kasta mig ut:

  • Du har bara ett liv. Se till att lev det fullt ut!
  • Att gå runt och vara en drömmare blir du inte lyckligare av. Se till att vara en doer också!
  • Berätta för någon eller några du har förtroende för om dina drömmar och planer. När du gör det blir du än mer tvungen att också göra det. Du vet att det finns andra som förväntar sig det.
  • Ta små steg i taget. Om drömmen du har är väldigt stor behöver du bryta ner den i delmål för att kunna ta dig dit. Börja med ett litet steg och fortsätt sedan!
  • Tänk att det inte finns någon som föds som en muskelknutte från början. Precis som med dina biceps behöver du träna upp ditt mod och för varje träningspass blir du starkare. Så: Just do it!

Hoppas att detta var behjälpligt för dig! <3

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons