Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Karriärtips för att lyckas: Uttala det du vill uppnå

Karin Axelsson - karriärtips

Något jag verkligen har märkt fungerar bra när det kommer till att lyckas med olika karriärmål är att uttala det jag vill uppnå. Det är som att det blir mer på riktigt då. Här berättar jag mer om hur jag tänker kring detta karriärtips.

Mitt karriärtips för att lyckas: Uttala det du vill uppnå

Jag gillar att utvecklas, lära mig mer och bli bättre på det jag gillar att göra. Detta går för både karriär och fritid. När det kommer till just karriären har jag alltid minst ett nästa steg. Det handlar inte om att jag vill byta jobb, utan om att jag vill utmana mig inom det jag jobbar med och ha en utvecklingsplan för det.

När jag har hittat vad det är jag vill satsa på härnäst är jag noga med att uttala det högt. Jag skriver ner det för mig själv och ofta berättar jag det också för andra. När jag gör det är det som att jag har gett ett löfte och är tvungen att hålla det. För mig fungerar det bra!

Nästa steg efter att jag har uttalat det blir att fundera ut hur jag ska lyckas. Vad behöver jag göra? När? Hur? Med vem?

Förra året var jag med i ett par olika Webinars. Jag njöt av det fullt ut och kände att det var helt rätt forum för mig. Efter ha varit med i mitt andra Webinar bestämde jag mig för att jag ville vara med i några poddar också.

Så jag uttalade för mig själv att jag ville vara med i podd.

Det blev på riktigt och jag satte min plan i verket. Jag förstod att detta antagligen inte skulle hända av sig själv så jag gjorde detta:

  • Jag valde ut några poddar som skulle vara relevanta för mig att vara med i.
  • Jag konkretiserade vilket värde jag skulle kunna bidra med i respektive podd.
  • Jag tog kontakt med några poddar.
Tidigare i år gästade jag Stjärnsäljarpodden

Min poddpremiär visade sig bli i Stjärnsäljarpodden. Jag har lyssnat på den podden sedan start och tycker att den är grym. Över en lunch med Tomas Wesander pratade vi om hur upplägget i poddavsnittet skulle kunna vara och något halvår senare var det dags!

I det avsnittet pratar jag om hur man bör jobba med försäljning och digital marknadsföring i kombination. Dessutom livecoachar jag Tomas i deras marknadsföring! Du hittar det här.

Jag är med i senaste podden På tal om marknadsföring

På samma sätt som det har varit med Webinars har jag efter min poddpremiär fått frågan från andra poddar om jag vill vara med. En sådan fråga fick jag från På tal om marknadsföring och förra veckan var jag med i den podden.

Jag pratar där om hur man bör jobba med SEO och SEM, både som B2B- och B2C-bolag. Superkul!

Nu har jag ett annat karriärmål som jag nyligen har uttalat för mig själv, nämligen att jag vill vara med i en styrelse. Jag har ännu inte hunnit konkretisera hur jag ska gå tillväga med det. Men jag har redan fått frågan om jag vill vara med i en Advisory Board för ett nystartat bolag. Känns som att jag är på god väg mot mitt mål!

Dagens tips blir alltså att uttala högt vad det är du vill uppnå. Du ska se att det ökar chanserna för dig att lyckas med dina mål. Lycka till!

Lämna en kommentar

Annons
Annons