Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Löpning i dagsljus – smart att springa på dagen

Löpning i dagsljus

Hej fina du!

Jag checkar in här för att skriva om gårdagens bästa beslut. Jag som normalt sett nästan alltid springer mina rundor direkt på morgonen valde igår att springa vid lunchtid istället. Så här på vintern när det är becksvart både på morgon, sen eftermiddag och kväll är det så smart att springa mitt på dagen istället. Löpning i dagsljus ger en bra boost för hälsan och välmåendet!

Löpning i dagsljus

Det som brukar vara det svåra för mig med att springa mitt på dagen är att jag är så inne i alla jobbrelaterade saker, såsom möten, actions, to do’s mm att jag drar mig för att ge mig ut. Samtidigt vet jag att det är just den där rundan i frisk luft och dagsljus som kommer ge mig bra med energi inför eftermiddagen och då är det så värt det.

Så trots samma känsla inför passet igår gav mig ändå ut och sprang. Och wow, så fantastiskt skönt det var!

Vi nordbor borde ha som krav på oss själva att ge oss minst en halvtimme ute i friska luften och i dagsljuset varje dag. Jag gör mitt bästa för att få till det, men lyckas inte varje dag. Gårdagens löpning i dagsljus var en vitamininjektion som hette duga och den kyla jag kände de första minuterna var som bortblåst efter det.

Älskade löpning utomhus! Jag har nu sprungit 81 dagar i rad och har bara 19 kvar av min Runstreak. Som det känns nu skulle jag lätt kunna köra på i minst 100 dagar till.

Liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons