Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Restriktionerna släpps den 9 februari efter två år av Corona

Restriktionerna släpps - Karin Axelsson

Visst känns det smått surrealistiskt, att restriktionerna släpps från och med imorgon, efter nästan två år av Corona och ett samhälle som har varit begränsat. Det blir spännande hur detta kommer att falla ut i praktiken. Kommer alla ”gå man ur huse” nu så att det blir helt galet?

Jag tycker att det är klokt om vi fortsatt kan hålla avstånd när det är möjligt och att vi stannar hemma när vi har symptom, vilket ju också kommer vara rekommendationen framåt. Att vi fortsatt ska vaccinera oss mot covid-19 är också bra och viktigt.

Under dessa två år av mer tid hemma och en mer begränsad tillvaro har vi alla hunnit fundera på vad som har varit bra med det och vad som har varit mer utmanande. Jag upplever själv att på det positiva planet har jag fått mer balans och harmoni i livet under denna Coronatid. Det har varit mindre stress och mer tid för familjen. Just dessa delar vill jag försöka hålla kvar vid även nu när restriktionerna släpps.

Restriktionerna släpps – så här behåller jag en fortsatt bra balans

Vardagspusslet kan ibland vara svårt att lägga. Nu när vi återgår till ett normalare samhälle igen kommer jag åter jobba en hel del från kontoret, vilket är väldigt kul men också mer utmanande för att få till en bra balans mellan jobb och familj.

Jag tänker fortsätta att göra detta även framöver:

  • Hämta hem barnen tidigare de dagar som jag eller maken kan och när de själva också vill det. Våra barn är så pass stora nu att de kan sköta sig själva bra medan jag sitter och jobbar. Så dagar när jag behöver jobba en stund till efter hämtningen fungerar det.
  • Planera in att jobba hemifrån de dagar det fungerar pga inga fysiska möten och mer administrativa uppgifter.
  • Ge mig själv vardagsmotion i form av promenader till och från jobbet, oavsett om jag sitter hemma eller på kontoret.
  • Ha Walk and Talk-möten när det passar sig. Är så skönt att få gå en sväng utomhus medan man pratar!
Restriktionerna släpps - Karin Axelsson

Det finns många saker som jag ser fram emot nu när restriktionerna släpper, som att äta luncher på stan, träffa kollegorna mer och gå på närverksmingel.

Restriktionerna släpps - Karin Axelsson

Vad ser du fram emot nu när restriktionerna släpps?

Lämna en kommentar

Annons
Annons