Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Odlingssäsongen 2022 har inletts!

Odlingssäsongen 2022

Jag hoppas att du som läser har fått njuta av en fin helg med mycket sol och frisk luft. Det har jag och min familj fått och jag är så tacksam till det. Vi har fixat i trädgården, gjort iordning växthuset och odlingssäsongen 2022 har inletts. Vilken ljuvlig sak!

Odlingssäsongen 2022

Jag försöker verkligen njuta av alla årstider. Det tror jag du som läser här har märkt. På hösten njuter jag av alla de vackra färgerna i naturen, den höga sköna luften och att andas in djupt i lungorna. På vinterns njuter jag av krispet, snön och såklart kallbaden. Men så kommer våren och då njuter jag mer än någonsin av allt. Ljuset, värmen, knopparna som brister… allt är så vackert och jag känner verkligen livet i mig. Snacka om att jag är överlycklig för att våren nu är här och att vi har kunnat inleda odlingssäsongen 2022!

Igår satte vi de första fröerna i jorden och jag fick så bra hjälp av dottern. Hon petade ner fröer av gurka och tomat i de små groparna i jorden och vattnade så bra. Än så länge är det för kallt på nätterna för att låta dem stå i växthuset så vi har dem inne i tvättstugan intill fönstret.

Lite längre fram i vår ska vi fröså luktärtor, solrosor och morötter. Ljuvligt!

Vi har ju frösått några år i rad nu och en sak som jag har lärt mig är att inte så för många fröer. Tidigare år har vi haft ett galet överflöd av tomater. Det har blivit för många plantor för att vi ska fått plats med dem på ett bra sätt och då har jag ändå gett bort ett helt gäng.

Så i år tar vi det mer varsamt med antalet.

I helgen städade vi också ur växthuset. Maken spolade av och tvättade alla fönster så att huset nu skiner av renhet. Är så härligt att nu ha det iordningställt för en lång säsong.

Att fixa i det och att påta med händerna i jorden är lika mycket balsam för själen för mig som det är att springa i skogen och bada kallbad. Så ljuvligt att jag kommer kunna göra mycket av det framöver!

Solen och ljuset gör verkligen mycket för måendet och det är med glädje jag nu tar emot denna vår och årets trädgårdssäsong!

Lämna en kommentar

Annons
Annons