Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mina sju element för att må bra

Mina sju element för att må bra

För att vi ska må bra och ha balans i livet finns det vissa grundläggande element som behöver vara på plats. För egen del har jag identifierat sju sådana. Här får du mina sju element för att må bra.

Mina sju element för att må bra

  • Bra kost som ger mig viktig näring och bra energi. Det är såklart helt okej att tumma på nyttigheten ibland, men för att jag ska må bra behöver jag att min grundläggande kost är näringsrik, nyttig och mättande. Jag äter av allt, men i lagom stora mängder.
  • Träning – Varje vecka ger jag mig själv en bra mix av styrka, puls och rörlighet. Jag har för tillfället inga mål med min träning, mer än att den ska få mig att må bra. Jag vill känna mig stark och orka med min vardag och då är denna mix av olika träningsformer viktig för mig.
  • Sömn – Jag behöver sova sju timmar per natt och det tummar jag inte på. Om jag känner mig trött och håglös på dagen tar jag en tupplur och på helgerna ser jag alltid till att sova lite extra. Hade du frågat mig om mina grundläggande element för 10-15 år sedan hade jag inte svarat sömn som en av dem. Men med åren har jag insett hur viktig den är och att jag inte mår bra om jag inte har fått sova.
  • Naturen är också ett viktigt element för mig då den ger mig både frisk luft och möjlighet till reflektion. Är så tacksam att jag bor nära skogen och sjön!
  • Vård av min själ gör jag i form av att läsa en bra bok, ge mig en stunds meditation eller gå ut i trädgården för trädgårdspyssel. Själen behöver sitt, också något jag har insett mer och mer med åren.
  • Goda relationer med familj och kära vänner får mig att må bra. Kramar och värdefulla samtal är viktigt och jag prioriterar att umgås med dem som ger mig positiv energi.
  • Vaksam på stress – Till en viss nivå är stress bra, men om jag känner att den negativa stressen är nära drar jag ner på tempot. Då är det inte värt att hinna göra allt jag hade tänkt och velat, utan får istället prioritera sömn, vård av själen och naturen. Så kommer jag ner i varv och mår bra igen.

Instagram lade jag upp denna Reel på samma tema igår.

Har du hittat till dina grundläggande element för att må bra?

2 kommentarer

    1. Vad härligt att du stämmer in i detta, Björn! Tack för tipset om er blogg och kul att vi har en sådan samsyn!

Lämna en kommentar

Annons
Annons