Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Vad behöver du släppa taget om idag?

Årskrönika 2017

Det är onsdag morgon när jag skriver detta, men oavsett vilken dag eller tid det är när du läser det här kan det vara ord du behöver höra. Här kommer ett inlägg kring frågan vad du behöver släppa taget om idag. Lägg lite tid på att fundera på det och ta tag i frågan om du behöver det.

Vad behöver du släppa taget om idag?

Vi har alla bördor och bekymmer mellan varven. Men om vi inte kan påverka dem är det dumt att ödsla tid på att fundera på dem och om det är saker vi kan påverka gör vi bäst i att ta tag i dem. Här kommer ett gäng frågeställningar för dig att fundera på:

  • Har du något som skaver i ditt liv just nu?
  • Känner du oro för något speciellt?
  • Vaknar du på morgonen med en olustig känsla i kroppen?
  • Är du inte ditt bästa jag?
  • Har du en klump i magen?

Om du känner igen dig i en eller flera av frågeställningarna ovan kan det finnas något du behöver släppa taget om. Fundera på vad det är och vad du behöver göra. Agera sedan på det så fort som möjligt!

Det kan vara svårt att släppa taget, vilket har att göra med att det som tynger dig eller du mår dåligt av trots allt är en trygghet och något du är van vid. Det gäller då att skapa sig mod och göra det i alla fall.

Livet handlar ofta om att släppa taget om det – så att man kan leva det.

Sanna Ehdin

Sanna Ehdin har utvecklat FALC-metoden för att lyckas släppa taget om sådant som inte är bra för er. FALC står för:

  • forgiveness/förlåta
  • acceptance/acceptera
  • letting go/låt vara
  • closure/klart

Läs mer om denna metod här.

Släpp taget om det du inte kan påverka – och känn befrielsen…

Sanna Ehdin
Tags : Mental hälsa

Lämna en kommentar

Annons
Annons