Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Påsken 2023

Påsken 2023 - påskpynt och blommor

Påsken 2023 – vilken fantastiskt värdefull och fin påskhelg det blev! Jag vet att en del har det kämpigt och vemodigt under högtider som påsken och jag hoppas att även ni fick några fina stunder. För egen del känner jag att de lediga dagarna och det fantastiska vädret gjorde att just denna påsk blev extra härlig. Och så berodde det på några andra saker också. Här får du en del av min påsk från i år.

Påsken 2023

Påskkänslan infann sig redan på Skärtorsdagen när vi fick besök av ett antal fina påskkärringar som delade ut söta påskkort. Men det var först på Långfredagen när jag var ledig som jag kände att påsken hade börjat på riktigt. Jag åkte då och hämtade hem barnen som hade varit hos sin farmor under några dagar. När de hade kom hem och mannen kom hem från jobbet kunde jag njuta av påsken på riktigt.

Påsken 2023 - påskpynt och blommor
Påsken 2023 - påskpynt och blommor

Påskpyntet

Barnen hjälpte till att påskpynta huset när de hade kommit hem. Dottern hängde upp de målade äggen och papperskycklingarna i riset av videung. Sonen placerade ut några av de påsksaker som han hade pysslat ihop.

Jag njuter fortfarande av de fins blommorna som pryder vårt hus. Buketten i gult och lila fick vi av syster och pappa- Så snällt och fint!

Påskmaten

På Påskafton var vi hemma hos min syster och hon bjöd på ett supergott påskbord. Jag njöt av skärgårdstårtan, ostpajen, kycklingen, ägghalvorna och laxen. Så mycket gott alltså!

Påsk 2023 cupcakes
Påsk 2023 cupcakes

Jag och dottern hade bakat påsk cupcakes dagen innan, som vi tog med oss till syster. De var goda till fikat. Men godast var systers vita kladdkaka med hallon och grädde. Mums alltså!

Sedan har vi njutit av olika slags påskmat resten av långhelgen. Vi åt lax, potatis och romsås på Påskdagen och på Annandag Påsk åt vi påskbord igen, då med lilla familjen.

Påsken 2023 - plättfrukost

Till eb av helgens frukostar lagade jag plättar till barnens förtjusning. Kanske inte så påskigt, men väldigt gott!

Påskvädret

Som vi har njutit av det vackra och soliga vädret som påsken har bjudit på. Vi har passat på att gå ut så mycket vi har kunnat och jag gissar att ni är flera som har gjort det?! Det har blivit häng i trädgården, fotbollsspel med sonen, promenader, tussilagoplock och lite krattning av löv. Våren är verkligen på ingång nu och som jag njuter av det!

Igår kväll tog vi årets första tur med Mustangen och åkte till den plats du ser ovan. Fint att blicka ut över sjön därifrån.

Påsken 2023 - Karin Axelsson gravid

Det bästa påskägget

Barnen fick leta upp påskägg i trädgården i lördags. Jag hade gjort en skattkarta åt dem, men den var tydligen så pass enkel att de hittade äggen direkt. För egen del är det bästa påskägget det som finna i min mage. Nu är det max 2-3 veckor kvar innan vår lilla påskkyckling tittar fram. Helt magiskt!

Älskar den här typen av helger som boostar och nu är jag fylld av energi inför jobbveckan. Hoppas att du känner likadant!

Lämna en kommentar

Annons
Annons