Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Ska jag berätta något kul? Jo, jag har nyligen vunnit en tävling som Paulúns arrangerade där vinsten var en årsförbrukning av Paulúns Supermüsli. Eftersom jag älskar just den müslin är detta en grym vinst för mig och jag blev jätte glad när jag fick beskedet.

Framöver kommer vi alltså äta mycket av denna Supermüsli hemma hos oss. Det var med detta recept på blåbärssmoothie med Supermüsli som jag vann tävlingen och här vill jag dela med mig av ett annat riktigt gott frukostrecept med denna müsli.

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Kombinationen päron och jordnötssmör med müsli är magisk. Sött möter salt tillsammans med ett härligt krisp är svårslaget! Att ha rostat bröd som grund till detta gör denna frukost till en av mina absoluta favoriter.

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Ingredienser till två smörgåsar:

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk jordnötssmör utan socker eller andra tillsatser
  • 1 päron
  • Paulúns Supermüsli, valfri sort (eller annan müsli som du gillar)

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Gör så här:

Rosta dina skivor av surdegsbröd. Låt svalna en liten stund.

Bred jordnötssmör på båda brödskivorna. Skölj och skär päronet i smala klyftor. Lägg dem på brödskivorna och strö müsli överst.

Färdigt att njuta av till en kopp kaffe eller te!

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Tänk, så enkelt det är att göra en riktigt god frukost!

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

Så här såg det ut hemma hos oss i söndags och jag lovar att jag kommer göra en liknande frukost igen nu till helgen som kommer.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons