Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En vacker utflykt i vårt närområde

Vacker utflykt i vårt närområde

Det är så enkelt att ge sig iväg till en plats man inte så ofta besöker för att njuta utomhusliv i en ny eller nygammal miljö. I söndags åkte jag och barnen iväg på en liten utflykt bara tio minuter bort med bilen. Det var en dimmig förmiddag och platsen vi åkte till vid en sjö var så vacker. Här berättar jag mer om vår vackra utflykt i vårt närområde och varför den var så lyckad.

En vacker utflykt

För egen del var jag sugen på att bada kallbad, men för att lyckas locka med mig barnen visste jag att det behövde finnas något de var intresserade av att göra på den platsen vi skulle åka till. Familjeutflykter där bara en eller två tycker utflyktsmålet är trevligt blir ju sällan bra.

Dottern sade att hon också ville bada så vi packade med badkläder och ombyte till henne också. Jag gjorde också i ordning termosar med varm dryck åt oss alla och majskakor att knapra på. Till sonen sade jag att det nog kunde vara en bra plats för Pokemón-jakt som vi skulle till och då var han genast med på noterna.

Det var så vackert den där denna dimmiga söndag. Isen hade lagt sig på stora delar av sjön och några av änderna spatserad runt på den.

Vacker utflykt i vårt närområde

Men de flesta av änderna var mer nyfikna på oss än på isen och kom fram till oss direkt för att hälsa.

Medan sonen gick sina vändor på gräsytan för att leta Pokemóns letade jag och dottern upp en bra plats där hon kunde sitta och fika medan jag badade. Vid det här laget hade hon nämligen ändrat sig kring om hon skulle bada själv. Hon tyckte att det var för kallt denna dag och var inte så sugen att bada i en sjö där merparten var täckt av is. Men jag var fortfarande sugen!

Solen bröt fram lite svagt genom dimman och det var så fint att blicka ut över vattnet.

Det fanns en parkbänk precis vid vattnet som passade perfekt för dottern att sitta på med sin termos med varm äpplejuice.

Jag gick bort till strandkanten och kunde se båda barnen på håll därifrån. Den ena gick runt med sin mobil och den andra satt på bänken och tittade på änder. Alla nöjda och glada för stunden.

Närmast stranden hade inte isen lagt sig och jag kunde gå en bit ut och fortfarande ha fritt med vatten runt mig. Det var som vanligt magiskt med ett kallbad och jag fick den där ljuvliga stunden av total närvaro.

Direkt efter badet hällde jag som vanligt varmt vatten på fötter och händer. Älskar verkligen att göra det!

Jag klädde på mig och strax därefter var vi alla tre redo att åka hemåt igen. Det blev en mysig och vacker liten utflykt som förgyllde vår lilla vardag den där söndagen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons