Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

80/20 i allt – Ta med dig 80/20-tänket hela tiden!


Åh, jag har fått spendera ännu en morgon utomhus i den frostiga och tidiga vårmorgonen! Även denna morgon sprang jag i skogen och tog en lite längre runda bort till en annan del av sjön. Det var så vackert, fridfullt och magiskt och nu sitter jag här fylld med fina upplevelser.

Medan jag sprang lyssnade jag på senaste avsnittet av Framgångspodden som gästades av Christer Olsson. Den mannen är så klok och jag lär mig så mycket av att lyssna på honom! Det jag tar med mig från detta avsnitt är bland annat hans resonemang om att applicera 80/20-tänket i allt i livet.

80/20-tänket i allt i livet

På jobbet brukar vi prata om 80/20-regeln mycket. För oss handlar det mycket om att good enough räcker, att man aldrig kan bli klar med en uppgift och att 80% är tillräckligt bra.

Jag brukar ha med mig 80/20-tänket i det mesta och för mig som är en prestationsinriktad person är det viktigt och bra för mig att tänka så. Ett träningspass behöver inte vara 100% perfekt. Det viktiga är att jag gör det. Detta gäller också för maten jag lagar och hur pass välstädat det är i vårt hem. Det är okej med 80 procents utfall. Det är good enough!

Men Christer sade något i poddavsnittet som jag inte har tänkt på tidigare. Han sade att detta även gäller för relationer. Vi kan inte älska någon till 100%, inte ens vår partner. Men vi kan älska någon till 80% och acceptera resterande 20%. Det är acceptansen, tilliten och respekten som är det viktiga i relationen. Har du inte det så kommer det inte fungera.

Vilka bra insikter jag fick där i skogen medan jag sprang. Det låter ju drastiskt att jag inte skulle älska någon till 100%, men jag förstår ju vad han menar och det stämmer ju så väl.

Morgonljuset gav mig all den positiv energi jag behövde för att inta denna dag på bästa sätt.

Och nere vid sjön var det så stilla och vackert!

Hej solen! Tack för att du kommer lysa på oss även idag och tack Christer Olsson för bra insikter!

Hur är det med dig som läser: Använder du dig av 80/20-tänket i ditt liv?

Lämna en kommentar

Annons
Annons