Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Trädgårdsnjutning en helg i mitten av maj

Trädgårdsnjutning i maj

Tänk att innan vi flyttade till hus hade jag ingen aning om att jag skulle njuta så mycket av en trädgård som jag gör. Här får du min trädgårdsnjutning från den helg som precis har passerat. Trädgården i maj alltså, det kan vara den härligaste av trädgårdsnjutningar!

Helgens trädgårdsnjutning

Vädret har mestadels varit fint. Det har inte varit lika varmt som för någon vecka sedan och heller inte lika soligt. Men det har varit uppehållsväder och perfekta förhållanden för att fixa och dona i trädgården. Mannen har klippt gräset för första gången i år och jag har planterat ut mycket av det som jag har frösått fram inomhus under våren.

Trädgårdsnjutning i maj
Trädgårdsnjutning i maj

När solen kom fram på söndagförmiddagen passade jag på att fota våra fina körsbärsträd, som nu står i full blom. Just tack vare körsbärsträdens vackra blommor är denna tid i trädgården svårslagen.

Trädgårdsnjutning i maj

Min pappa har planterat ett plommonträd hos oss och det blommar verkligen för fullt nu. Synd att han inte kan vara med och njuta av det själv nu när det är så vackert, men jag har skickat en bild på det till honom i alla fall.

Förhoppningsvis vittnar alla dessa blommor om att det kommer bära rikligt med plommon i år!

Trädgårdsnjutning i maj

Jag fortsatte att fota våra vackra blommande fruktträd även när solen hade gått i moln. Visst är de lika vackra då?

Trädgårdsnjutning i maj
Trädgårdsnjutning i maj

Uppe på vår kulle stoltserar de två största körsbärsträden. Tänk vad härligt det är att själva ha planterat allt i vår trädgård och att under åren har fått följa deras utveckling!

Trädgårdsnjutning i maj
Trädgårdsnjutning i maj
Trädgårdsnjutning i maj

Det är så fint att stå där uppe på kullen under de vackra blomsterkronorna, som körsbärsträden bjuder på, och blicka ner på huset.

Trädgårdsnjutning i maj - Kungsängsliljor
Trädgårdsnjutning i maj - Kungsängsliljor

Och som jag njuter av de kungsängsliljor som nu blommar så vackert i rabatten.

Trädgårdsnjutning i maj - Kungsängsliljor

Titta! På denna bild lyckades jag fånga tre små söta nyckelpigor. Gulliga va?!

Jag har spenderat många timmar i vårt växthus i helgen. Det är här inne jag har planterat ut många av våra små plantor, som jag har frösått upp. Älskar att se de små fröna växa upp till små plantor för att sedan ge dem kärlek i form av ny jord, gödsel och vatten och följa deras fortsatta utveckling.

Inne i växthuset var det riktigt varmt nu i helgen, som på den varmaste sommardag. Så härligt!

Där inne ser ni ett gäng små tomatplantor stå och vänta på att få komma i ny jord. Förra året lyckades jag väldigt bra med just tomaterna och vi fick hur många som helst. Hoppas att jag lyckas lika bra i år! Här kan du läsa om när jag då frösådde tomater och fick mängder med tomatplantor.

Det jag njuter av i växthuset just nu är den fina kaprifol, som redan har tagit sig så bra och som nu pryder hela denna vägg samt slingrar sig upp för taket. Älskar doften av just kaprifol och vet att den kommer skänka massor av glädje hela sommaren.

Det var min helg av trädgårdsnjutning det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons