Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Om att starta morgonen mjukt

Starta morgonen mjukt

Det är tidig tisdagsmorgon när jag börjar skriva på detta inlägg och jag sitter i mitt kök med morgonkaffet. Sömnen blev lite sämre i natt då dottern vaknade vid klockan 2 och inte kunde somna om. Det slutade med att jag lade mig bredvid henne i hennes säng och till slut somnade vi båda om igen.

Jag känner att jag har fått lite för lite sömn och tänker att jag behöver starta morgonen mjukt idag. Jag ska heller inte pressa mig med för hård träning eller jobba tills för sent ikväll. Idag behöver jag och min kropp ett lugnare tempo och en mjukare tillvaro. Så det får bli dagens fokus!

Starta morgonen mjukt

När sömnen har fått stryka lite på foten, som för mig inatt, behöver vi anpassa tempo och aktiviteter till det. Att rusa iväg snabbt på morgonen eller att köra ett hårt träningspass är inte optimalt då.

Just denna morgon dricker jag därför mitt morgonkaffe långsamt och efter det kommer jag ta mig ut på en promenad istället för löpning. Med mig på promenaden tar jag mitt gummiband för att kunna stanna till med jämna mellanrum och göra några styrkestopp med det.

Powerwalk med styrkestopp

>>> Här tipsar jag om träningspasset Powerwalk med styrkestopp.<<<

Jag älskar det upplägget på pass just sådana här dagar när jag varken vill eller bör pressa mig så hårt. För oavsett tillräckligt med sömn eller inte mår jag bra av att komma ut i friska luften och röra på mig.

Efter denna mjuka morgon är min förhoppning att resten av dagen kommer vara mjuk och skön för mig. Maken är ledig och tar lämning och hämtning av barn så jag kan lägga fullt fokus på jobbet. En sådan här dag är det skönt att inte behöva passa alltför många tider eller springa från den ena saken till den andra.

När kvällen kommer är vi nog flera i familjen som behöver lägga oss tidigt. Min mamma brukade prata om hur skönt hon tyckte det var att sova och jag håller verkligen med henne om det. Speciellt när man är riktigt trött.

Sista delen av detta inlägg skriver jag lite senare på dagen. Den promenad jag tog imorse var kall och vacker. Jag gjorde några stopp på vägen och fäste gummibandet på en parkbänk för att göra några övningar.

En skön och mjuk start som var precis vad jag behövde denna dag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons