Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Matigt i mars – tips på god mat att äta i mars

Sallad Nicoise recept

Nu när mars är här och våren verkligen är på ingång vill vi ofta äta annan mat än vi har ätit under vintern. Jag känner själv att jag får ett sug på fräsch mat, som samtidigt mättar bra. Här kommer därför ett härligt matinlägg med matigt i mars!

Matigt i mars – mina godaste tips

Mjuka våfflor recept

Våfflor

Imorgon fredag den 25 mars är det ju Våffeldagen så att tipsa om våfflor i mars är givet. jag gillar både frasvåfflor och mjuka våfflor. På bilden ovan ser du galet goda mjuka våfflor med hallonkvarg och bär.

Jag kan också tipsa om samma recept av mjuka våfflor, men att äta dem som våffelwraps med keso, frukt och bär. Så gott!

Sallader

Sallader av olika slag är gott att äta nu på våren. För att bli riktigt mätt och få i sig av viktiga näringsämnen äter jag gärna matiga sallader.

Sallad Nicoise recept

En Sallad Nicoise med färsk tonfisk och perfekt kokta ägg är drömmigt gott.

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Denna grönkålssallad med avokado och granatäpple är både mättande och väldigt god. Servera gärna med ett gott bröd och färsk frukt.

matvetesallad-kyckling-recept-1

Granatäpple är fantastisk gott att ha i sallader. Här får du ett annat salladsrecept med just det: En matvetesallad med granatäpple och fetaost.

Sparris

Servera sparris till maten! Jag älskar att steka sparrisen i smör och sedan strössla flingsalt samt svartpeppar över och även riven parmesanost.

Laxbowl med srirachamajonäs

Lax

Jag älskar att äta lax året om, men nu på våren är det godare än någonsin. Kolla in denna ljuvliga och fräscha laxbowl med srirachamajonäs.

Fish Taco lax koriander mango och avokado

Sist ut vill jag nämna den otroligt goda Fish Tacon med just lax. Älskar att äta den med tillbehör som koriander, lime och mango. Så gott och fräscht!

Njut av av allt gott och matigt i mars!

Lämna en kommentar

Annons
Annons