Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Snällhetstips – Var snäll mot dig själv (speciellt den här veckan)

Snällhetstips

Var snäll mot dig själv, speciellt den här veckan. Varför? Jo, för omställningen till sommartid tar ett tag för oss att komma in i. Därför får du här mina snällhetstips.

Mina snällhetstips

Vi är många som har fått lite mindre sömn än vi behöver nu i samband med omställningen till sommartid.

Jag känner det själv i kroppen och min Fitbit, som jag alltid har på armen, säger mig att jag inte har sovit så länge som jag behöver de senaste två nätterna. Jag ser därför till att vara extra snäll mot mig själv dessa dagar.

Att ställa om tiden en timme påverkar oss mer än vi kan tro. Många känner av det upp till en vecka och behöver den veckan för att komma in i den nya tiden. Så ställ inte för höga krav på dig själv under denna vecka! Se till att göra detta istället:

  • Känn efter extra noga på morgonen hur du mår. Om du känner att du inte har sovit tillräckligt mycket och bra ska du inte planera in alltför tuffa aktiviteter. Satsa på en mjuk och snäll dag istället.
  • Ta en promenad i den friska luften hellre än att springa snabbt och långt eller träna riktigt tufft på gymmet.
  • Om du kan ta en middagsvila, gör det!
  • Andas in, andas ut och njut av tystnad och vår i luften så ofta du kan!
  • Berätta för de i din omgivning att du är extra trött och orkeslös just nu.
  • Passa på att njuta av de ljusa kvällarna, som vi har nu. Ta en långsam kvällspromenad eller sätt dig ute en stund och ta in den fina kvällen.

Jag har varit snäll mot mig själv och gett mig frisk luft och en tur ner till denna sjö, både igår och idag på morgonen. Det är hälsa för själen om något för mig.

Läs gärna också inlägget jag länkar till om omställningen till sommartid. Som sagt: Var extra snäll mot dig själv denna vecka!

Lämna en kommentar

Annons
Annons