Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Njut av mörkret

Soluppgång löpning i november

Det är den första november, vi har precis gått över till vintertid och vi befinner oss nu i den mörkaste perioden av året. Som jag har sagt flera gånger förut så ser jag det positiva med varje årstid och gör samma sak nu. Mörkret ger oss möjlighet till att göra andra saker än när det är ljust. Fokusera på dem och se till att njut av mörkret!

Här kommer de saker jag njuter av just nu i mörka november.

Njut av mörkret av november

Nu när träden börjar bli allt kalare och innan den första snön kommer är det som mörkast på året. Det är mörkt när jag går upp och det blir mörkt långt innan jag ska gå hem från jobbet. Nu när vi sällan ser ljuset behöver vi boosta oss med andra saker för att få energi. Och vi kan också se till att mysa lite extra i mörkret.

Detta gör jag för att njuta extra av novembermörkret:

  • Jag börjar alltid dagen i min ensamhet i köket. Nu när det är mörkt ute när jag sitter där är det extra mysigt. Jag skänker en tacksamhetstanke till att vi har värme i huset och att jag kan få börja dagen lugnt och mjukt. Medan jag sminkar mig funderar jag på hur jag vill omfamna den här dagen och vart jag ska lägga mitt fokus.
  • Att sedan gå ut för en runda i naturen medan det ljusnar är magiskt. Denna morgon fick jag en fin och frisk runda i novembermorgonen.
  • Oavsett väder är det ju skönt att komma u. Såhär års klär jag mig hellre för varmt till en början. Älskar att gosa in mig i en tjock halsduk och gosiga vantar. Ofta blir jag för varm efter en stund och då är det enkelt att ta av sig några lager. Om jag kan och hinner ger jag mig gärna ut en sväng på lunchen. Vi behöver få allt dagsljus vi kan så passa på du med om du har möjlighet!
  • Kvällarna i november är de mysigaste, tycker jag. När det är så mörkt som det är nu finns det inget bättre än att tända ljus och krypa upp i soffan med en filt. Det är nu det finns tid till att kolla flera avsnitt av favoritserien eller på en film fastän det är mitt i veckan.
Soluppgång löpning i november
Soluppgång löpning i november

Bilderna i detta inlägg är från första november för två år sedan. Det var en sådan där magisk morgon, som först var mörk och som sedan sken upp i en vacker soluppgång. Återigen, passa på att vara utomhus mycket även denna månad. Man vet aldrig när de där vackra naturupplevelserna dyker upp!

Det är nu två dagar sedan vi ställde om klockan till vintertid. Det kan ta ett tag för kroppen att komma in i den nya tiden så lova mig att du är extra snäll mot dig själv just den här veckan. Här får du mina snällhetstips som passar extra bra att applicera denna vecka.

2 kommentarer

  1. Så sant. Så många som bara ser negativt. Man måste lära sig att se det positiva i alla årstider. Jag gillar också mörkret och har inga problem med det. Det är ett kort tag och man får göra det bästa av det. Älskar att tända ljus och göra det mysigt med kuddar och filtar. Har smygbörjat att kika på julfilmer (haha) Julnörd. Längtar att få börja pynta snart. 🙂

    1. Eller hur, visst är det viktigt att se det positiva!

      Underbart att du myser i mörkret och har hittat sätt att njuta av denna tid på. Jag ser också fram emot att julfixa snart!

Lämna en kommentar

Annons
Annons