Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Min snälla julkalender

Drömmar december

För några år sedan hade jag en Snällkalender här på bloggen där jag bjöd på en snäll lucka varje dag i december fram till jul. Syftet med den var för att boosta snällhet under denna månad. Nog för att vi alltid ska vara snälla mot varandra, men kanske att vi under december ska vara ännu snällare. I detta inlägg vill jag lyfta några utdrag från mina snälla julkalender. Låt dig inspireras!

Utdrag ur min snälla julkalender

Vi mår alla bra av att vara snälla och av att bli bemötta av snällhet. Var ett föredöme och göra snälla saker – varje dag. Här får du några av mina snälla tips från förr, som fortfarande fungerar:

Var extra snäll mot dig själv idag och tänk på tre saker som du är stolt över hos dig själv. Klappa dig själv på axeln och beröm dig själv för att du kan eller är de här sakerna.

1 december 2016

Hälsa på de du möter idag med ett leende. Säg hej till busschauffören, kontrollanten i biljettluckan eller butiksbiträdet när du handlar och önska dem en bra dag. Ett leende och en varm hälsning betyder ofta mycket mer än man kan tro!

3 december 2016
Åre december 2021

Se till att du får njuta av dagsljus vid något tillfälle idag. Om du, som jag, jobbar under dagtid är ett tips att ta dig ut på lunchen för en promenad eller att ta ett av dina telefonmöten utomhus. Var kreativ och hitta ett sätt att få komma ut i dagsljuset för en stund. Det är viktigare än vi kan tro!

6 december 2016

Sortera ut bland dina ägodelar och ge bort till någon som bättre behöver det.

14 december 2016

Ge beröm till någon för något bra hen har gjort eller för hur hen är. Gör det idag!

18 december 2016
Juljobb hemma

Dra ner på kraven inför jul. Ta inte på dig för mycket att göra inför julen och dra ner på förväntningarna inför denna högtid. Allt på julbordet behöver inte vara hemlagat och det är okej om det inte är blänkande rent hemma. Låt denna vecka inför julafton bli en så lugn vecka som möjligt så att du sedan kan njuta av julen med ett lugnt sinne.

20 december 2016

Skriv ner tre saker som du är stolt över hos dig själv på en lapp. Gör detta innan du går och lägger dig ikväll och läs den direkt när du vaknar imorgon bitti.

22 december 2016

>>> Läs mer här om min strävan efter att vara snäll. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons