Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Tips för att njuta mer av din träning

Utomhusträning med tabata

Hör du till en av dem som har svårt för att få till träning och som drar dig för att träna? Eller är du en sådan som tränar mer än du borde och kanske pressar dig för hårt? Om du känner igen dig i någon av dessa tycker jag att du ska läsa detta inlägg, som handlar om hur du kan njuta mer av din träning.

Här ger jag mina tips för att uppnå träning som är njutningsfull och rörelseglädje på riktigt.

Tips för att njuta mer av din träning

Testa att byta ut ordet träning till rörelse

Om ordet träning är laddat för dig kan rörelse vara ett bättre ord. För det handlar ju om att vi ska röra på vår kropp och vara aktiva med den.

Vad är ditt varför till träning?

Fundera på varför du tränar eller rör på dig. Handlar det om en flykt från känslor eller att bevisa något? Kanske att du i sådant fall ska byta fokus och hitta till en frihetskänsla med träningen istället?!

Vad har du för mål med träningen?

Om ditt mål med att träna är att gå ner i vikt, bli starkare eller snabbare kan det vara klokt att ändra målsättningen till något kopplat till upplevelse och medvetenhet istället.

Det kan vara smart att ställa sig dessa frågor för att hitta till en upplevelse kopplat till träningen:

  • Hur känns det i min kropp?
  • Hur mår jag när jag rör på mig?
  • Vad ser, doftar, hör och känner jag?
  • Hur känns andetaget?

Själv älskar jag att få njuta av olika saker medan jag tränar, som att jag känner mig stark, att luften är frisk eller att jag vet att jag mår bra av detta.

Nyttja vardagsmotionen och värdera den högt

All rörelse räknas så se till att ta den där extra promenaden och att känna hur bra det är med storstädning och trädgårdsarbete.

Rör på dig i de former som du tycker är kul

Satsa på träning som du gillar och njut av det. Kanske är det i form av att dansa, hoppa, leka med barnen i snön eller simma. Testa olika varianter tills du hittar din rörelseform.

Var noga med att vila från träningen

Sist men inte minst, det är under vilan som vi återhämtar oss och bygger upp vår kropp. Se vilan som ett bränsle för att orka träning och rörelse. Prioritera inte bort den!

Hoppas att dessa tips har gett dig lite perspektiv och kan få dig att hitta till en njutningsfull träning. För det är du värd!

>>> Om du fortfarande är osugen på träning: Läs det här! <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons