Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Älskade april

Vitsippor

Varje månad har sin charm, så även april. Vi har nu passerat mitten av april och de senaste dagarna har vi verkligen fått njuta av dess charm i form av sol och vackert väder. Nätterna och morgnarna bjuder fortfarande på minusgrader, men dagarna börjar bli riktigt varma nu. Så underbart! I detta inlägg vill jag hylla älskade april.

Älskade april

Ja, jag känner verkligen så för denna månad. Kanske för att min mamma, som inte finns med oss längre, fyllde år i april. Kanske för att jag älskar våren och allt vad den innebär. I år kan det ju också bli så att vår bebis kommer i april. Om det blir så får denna månad såklart en helt annan innebörd för oss.

Vitsippor i vas

När jag tänker på april tänker jag på alla vackra vitsippor, som brukar slå ut då. Ännu har jag inte sett dem, men jag gissar att de kommer snart. Att plocka in vitsippor i en vas och njuta av inomhus är ljuvligt.

Jag tänker också på alla de aktiviteter som vi kan och vill göra utomhus i april. Helgen som var spenderade vi till stor del i trädgården. Så mysigt det var att fixa och dona i det soliga aprilvädret!

Vitsippor i vas

Här kommer mina tips på vad vi kan njuta av under april:

  • Njuta av kvällarna nu när de är ljusa. Ta en kvällspromenad eller gör en utflykt och ta med middagen som en matsäck dit.
  • Gå långa skogspromenader och lyssna på fågelkvittret.
  • Vi som bor i Stockholm får kanske njuta av de vackra körsbärsträden i Kungsträdgården. Är osäker på om de har börjat blomma ännu, men ska ta mig en vända dit ikväll och kolla. Passa gärna på att köra detta träningspass vid parkbänk om du är där.
  • Pyssla med trädgården eller på balkongen, om du har den möjligheten.
  • Fröså grönsaker och blommor. Jag frösådde en hel del förra helgen. Än så länge får de stå inomhus, men så härligt att den säsongen är igång nu!
  • Om du gillar kallbad är de vårbad du kan göra nu de ljuvligaste.
  • Gör som Ronja: Skrik det stora vårskriket!

Håller du med om att april är en ljuvlig månad?

Lämna en kommentar

Annons
Annons