Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mina första dagar som föräldraledig

Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas

Det är onsdag morgon och jag är inne på min tredje dag som föräldraledig. Bebisen är beräknad att komma idag, men hon visar inga tecken på att göra det så jag kommer sannolikt spendera några dagar till som föräldraledig utan bebis. Här berättar jag om vad jag njuter av att göra nu som föräldraledig.

Mina första dagar som föräldraledig – Detta njuter jag av just nu

Jag är en person som gillar att ha saker att göra och ser ofta till att ha det. Nu när jag bara jobbar 20% och innan bebisen har kommit har jag plötsligt massor av tid över till annat. Min hjärna börjar du direkt planera för sådant jag vill ta tag i och göra här hemma. Men jag försöker att stoppa den lite då jag inte vill att dessa dagar ska vara stressiga eller fyllda med alltför många aktiviteter.

En sak som jag dock gärna vill få klart innan bebisen kommer är att sätta in foton från 2022 i album. Jag har beställt fotona (de är 100-tals!!) och sorterat dem i rätt tidsordning. Nu inväntar jag bara att leveransen av fotoalbumet ska komma så att jag kan börja sätta in dem.

Promenader, frisk luft och träning

Eftersom jag fortfarande är pigg nog för att röra på mig fortsätter jag att göra det. En längre promenad på morgonen är obligatorisk och någon gång under dagen kör jag ett träningspass. Idag kommer det bli ett träningspass med övningar som passar i trimester tre.

Det är kallt och mulet ute den här veckan och vi har haft en del regn. Men jag klär på mig och njuter av att gå mina rundor i området.

Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas
Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas

Fina blommor som jag fick av kollegorna i samband med att jag jobbade min sista dag i fredags.

Hemmamys

Jag njuter också av att få vara hemma mycket. Just nu är huset fyllt av ett gäng vackra blombuketter, vilket gör det extra härligt. I och med att jag har mycket tid över går jag och pillar med våra krukväxter, fröodlingar och blommor lite extra.

Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas
Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas

Maken uppvaktade mig med denna vackra bukett i fredags.

Färre tider att passa

Förutom att barnen ska iväg till skolan och jag har några besök denna vecka hos Barnmorskemottagningen samt på Danderyd så har jag nu färre tider att passa. Det lilla jobb jag gör varje dag kan jag göra när jag vill. Jag har inga möten eller tågtider att passa och det är så skönt.

Livet blir helt klart mer avstressat när man inte behöver titta på klockan hela tiden.

Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas
Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas

Då maken har fått nytt jobb uppvaktade jag honom med blommor, också i fredags.

Planerar och funderar

En stor del av mina tankar går såklart till den stundande förlossningen och livet när bebisen har kommit. Mycket kommer bli annorlunda, samtidigt som vi fortfarande kommer vara vår lilla familj. Ibland kommer små orosmoln över mig när jag tankarna skenar iväg åt fel håll, men jag motar bort dem snabbt och tänker att allt kommer att gå bra. För det tror jag verkligen egentligen.

Här kan du läsa mer om mina tankar inför förlossningen.

Mina första dagar som föräldraledig - blommor i vas

Vackra vitsippor som jag plockade in häromdagen

Jag har nu fått en tid till att bli igångsatt den 3 maj. Om det inte startar igång av sig själv innan dess är det alltså senast då, eller någon dag senare, som jag kommer föda barn. Tills dess ska jag njuta av dessa lugna sköna dagar hemma.

Lämna en kommentar

Annons
Annons