Gravidfotografering

Det var en vacker vårvinterkväll i mitten av mars. Jag tog bilen till en badplats i Täby och mötte upp med Linda Holmkratz, som är professionell fotograf. Hon skulle få föreviga mig och min mage denna kväll och det visade sig vara ett väldigt bra beslut av mig. Här berättar jag om min upplevelse från denna gravidfotografering.

Gravidfotografering – min upplevelse

Jag var gravid för tredje gången och hade denna gång känt en stark längtan efter att få föreviga denna graviditet på ett fint sätt. Kanske för att jag inte hade gjort det med mina tidigare graviditeter? Kanske för att detta skulle vara den sista graviditeten? Oavsett var jag nöjd med att ha tagit beslutet att anlita Linda för detta. Hon kändes proffsig redan vid första kontakten via mail och det var också intrycket jag fick när jag träffade henne.

Inför fotograferingen hade jag fått välja ut en klänning och accessoarer från hennes stora utbud. Här kan du kolla in Lindas sajt och några av de vackra klänningar som hon lånar ut vid fotograferingen. För mig föll valet på en vacker rosa klänning med mycket tyll.

Jag fick byta om på en dold plats och sedan gick vi försiktigt ner till strandkanten. Det var Linda som hade valt ut denna plats och jag förstod varför när vi kom fram till den.

Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid

Så vackert det var nere vid vattnet. Solen höll precis på att gå ner bakom träden och den lämnade ett rosa skimmer på himlen. Några svanar simmade runt i vattnet och vi hoppades att vi skulle få med dem på några av bilderna. Det lyckades Linda bra med, som du ser.

Att stå och posera vid vattenbrynet med stor mage och den vackraste klänning jag någonsin har haft på mig skulle kunna vara en obekväm och konstig situation. Men det var det inte för mig. Linda fick mig att känna mig bekväm och lockade fram känslor som stolt och stark istället.

Jag gick helt in i stunden och blickade ut över det vackra vattnet medan jag tänkte på min bebis i magen. Wow, vilken upplevelse alltså!

Foto på Karin Axelsson som gravid

Jag blev fotograferad på olika platser vid sjön och på klipporna. Det var inte helt enkelt att ta sig runt med allt det tyll som klänningen hade och vissa av platserna var lite svåra att stå på. Jag insåg att jobbet som fotomodell nog inte är enkelt.

Vi testade också ett par olika håraccessoarer. Jag gillade den med blommor bäst, men det visade sig att många av de foton vi tog utan accessoar också blev bra.

Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid

Att ha förevigat denna graviditet med en gravidfotografering betyder så mycket för mig och jag är så glad för att jag gjorde det. Jag kommer för alltid minnas denna kväll som en ljuvlig sådan. Att det var kallt och ganska obekvämt när jag stod där har jag glömt bort. Jag minns bara den vackra kvällen, stoltheten av att bära mitt tredje barn och en tacksamhet till livet.

Det är fint att ha dessa vackra bilder som ett minne från det som var min sista graviditet. Nu när jag vet vilket ljuvligt barn som låg där i min mage blir det ett ännu vackrare minne.

Jag kan verkligen rekommendera just Linda Holmkratz som fotograf:

  • Hon är proffsig och väldigt duktig.
  • Du kan välja mellan mängder av vackra kreationer till dina foton.
  • Hon får dig att känna dig bekväm och lockar fram det bästa hos dig.
  • Hon är en varm och härlig människa.
Foto på Karin Axelsson som gravid
Foto på Karin Axelsson som gravid

Det var inte helt enkelt att välja ut ett fåtal bilder från alla hon tog. Valet föll till slut på dessa som du ser i detta inlägg och det är jag nöjd med.

Samtliga bilder är alltså tagna av Linda Holmkratz. Du hittar hennes sajt här.

Läs också mina tankar om hur jag som gravid ville att mitt barn ska bli stark och lycklig. Det vill jag såklart fortfarande!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.