Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Tips på sportlovsaktiviteter utan snö

Karin och skolgårdsträning

För många av oss startar sportlovet idag. Sportlovet är ju en vecka som sammankopplas med ledighet och utomhusaktiviteter i snö, men just i år är det få av oss som har snö. Så för er som har sportlov denna vecka, men som inte har åkt iväg till snön, kommer här ett inlägg med tips på sportlovsaktiviteter utan snö. För det går ju super bra att aktivera sig utomhus även utan snön. Det gäller bara att ha lite fantasi!

Sportlovsaktiviteter utan snö – mina tips

  • Nu när det är ledigt från skolan kommer sonen vara på fritids hela veckan. Normalt sett brukar de åka skridskor någon av dagarna på sportlovet, men i år kan de inte det på grund av avsaknaden av is och snö. Det de gör istället är att gå till simhallen för bada och simma är också bra aktiviteter på sportlovet.

Hinderbana barn

Chins i hinderbana

  • Det bästa är att passa på att vara utomhus på sportlovet och en rolig sak för både vuxna och barn är att göra en hinderbana på trädgården eller i en näraliggande park. Här hittar du till vår hinderbana för barn, som med fördel avslutas med chins!

Skolgårdsträning

Skolgårdsträning

  • Om man inte orkar bygga ihop en egen hinderbana är mitt tips att cykla eller gå till närmaste lekpark eller skolgård. Nyttja de ställningar och saker som finns där till att göra en slags hinderbana eller olika stationer att hålla igång på.

Skolgårdsträning

En stående favorit för mig och barnen är att cykla till sonens skolgård när våren kommer och köra ett pass där. Lyxen där är att det finns flera olika klätterställningar som man kan gå armgång på!

Träning på Extremfabriken

Träning på Extremfabriken

  • Förutom att gå till simhallen finns det andra bra exempel på inomhusaktiviteter att göra på sportlovet. Vår favorit är att träna på Extremfabriken, men för er som inte har ett liknande ställe i närheten att gå till är ett tips att checka in på ett lekland eller studsmatteställe.

Alla dessa tips går ju att applicera andra delar av året också. Ha så skoj!

Lämna en kommentar

Annons
Annons