Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Goda och matiga salladsluncher – tips på sallader att göra hemma

Sallad Nicoise recept

Nu när jag jobbar hemifrån gillar jag att snabbt kunna fixa en lunch. Antingen äter jag av rester av middagen från kvällen innan eller så svänger jag ihop en snabb och matig sallad. Eftersom ni är många som är i samma situation som jag och jobbar hemifrån i dessa dagar och dessutom kanske inte har så nära till en restaurang så vill jag tipsa om ett antal goda och matiga salladsluncher att svänga ihop hemma.

Kanske att någon av dessa sallader kan vara något till dagens lunch eller middag för den delen? Om du inte vill satsa på våfflor idag på Våffeldagen, vill säga!

Goda och matiga salladsluncher – enkla att göra hemma

Sallad Nicoise recept

Sallad Nicoise

Färsk tonfisk går snabbt att halstra och med tillbehör som löst kokta ägg och edamebönor får du till en galet god Sallad Nicoise.

Matvetesallad med kyckling

Koka matvete och blanda det med dina favoritingredienser. Toppa med fetaost och granatäpplekärnor och servera med kyckling. Här hittar du receptet på en sådan galet god matvetesallad.

Rotfruktsallad

Gör en matig sallad med rotfrukter, ruccola och keso! Skala och strimla rotfrukter som morot och palsternacka och låt koka i ett par minuter. Lägg upp på ett fat med ruccola, rödlök och annat som du är sugen på. Ät tillsammans med pasta eller quinoa samt keso.

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Grönkålssallad

Slutligen vill jag tipsa om denna galet goda grönkålssallad, som passar att äta till både lunch och middag. Just vid detta tillfälle åt vi den till middag tillsammans med nötbröd, brieost, melon och päron. Åh, så gott!

Smaklig spis!

 

3 kommentarer

    1. Jag brukar köpa tonfisken fryst (oftast) och låta den ligga framme och tina innan jag halstrar den.

Lämna en kommentar

Annons
Annons