Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ett sorgligt avsked…

I lördags tog vi vårt livs allra sista åktur i vår älskade Mustang från 1967. Här berättar jag mer om detta; ett sorgligt avsked.

Ett sorgligt avsked av vår älskade Mustang

I ungefär fyra år har vi haft denna fina veteranbil. Det är mannens intresse för och kärlek till gamla bilar som gjorde att vi köpte den, men vi har älskar den alla fyra. Barnen var ganska små när vi köpte den och den har funnits med under deras uppväxt under dessa år. Nu när vi tog avsked av den i lördags var även de ledsna och det var tydligt hur mycket de har uppskattat den.

Det är en unik känsla att sätta sig i en sådan här fin och klassisk veteranbil. När den mullrar igång och när vi åker ut på vägarna känns det lite som att flytta tillbaka i tiden. Det är charmigt och härligt på samma gång!

Att vi alla fyra har älskat denna bil så mycket har också att göra med att vi associerar den med sommar, lediga dagar och frihet. Det är på varma och somriga dagar när vi har varit lediga som vi har tagit turer med den. Att åka på utflykt med denna bil, oavsett vart vi åker, gör utflykten till extra härlig.

Så här såg det ut när de övriga tre i familjen körde Mustangen till Mel’s Garage i lördags och jag körde bakom. Nu står den fina Mustangen där och inväntar som nya ägare.

Här ett gäng bilder och minnen från våra år med Mustangen:

Mustang 1967

Med tanke på hur liten Storebror var här måste detta vara första året med den.

mustang
Karin i Mustang

Åh, denna utflykt med Mustangen minns jag så väl. Det var i mars 2019 och vi gjorde årets första Mustang-tur. Alltid en extra magisk känsla att ta ut den på premiärtur för året!

Utflykt med Mustangen

Den här gången åkte vi till Skokloster med den. Minns en härlig promenad i skogen där.

Ljuvliga ljumma sommarkvällar

Minns också många fina utflykter med den till sjöar, båthamnar och glasscaféer. Som vi har njutit på många sätt av vår Mustang!

Varför säljer vi den när vi uppenbarligen har älskat den så?

Jo, en gammal bil är ju inte alls lika trafiksäker som en nyare och dessutom behöver det fixas med den mycket. Mannen är inte så sugen på att ligga på garagegolvet och laga trasiga delar längre, vilket jag förstår. Så tanken är att vi ska köpa oss em nyare Mustang istället, som fortfarande har mycket av detta bilmärkes charm i sig.

Tags : Sorg

4 kommentarer

    1. Det stämmer bra! Vilket bra minne du har, Ellen! Vi hade en amazon innan denna Mustang. 🙂

      1. Oj hjälp då måste jag ha läst din blogg i säkert 6 år nu!! Vilket betyder att jag isåfall hittade den när jag var ca 16 år gammal!

Lämna en kommentar

Annons
Annons