Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Skolavslutning 2021 – Hur vi firar barnens skolavslutning i år

Pannkakstårta blåbär hallon recept

Som jag minns mina egna skolavslutningar med värme och glädje. Jag minns hur vi samlades på skolgården runt flaggstången och sedan gick i parad till kyrkan för att där lyssna på rektorns tal och sjunga sommarsånger. Alla barn hade finkläder på sig och det doftade av syren i luften. Förväntan inför det stundande, långa sommarlovet var stor och jag kan ännu idag komma ihåg den pirrande och glada känslan jag hade i magen.

Nu när jag har egna barn är det så härligt att se deras glädje och förväntan inför sina sommarlov. Imorgon har de båda sin skolavslutning 2021 – som de har längtat till den dagen!

På grund av pandemin kan vi inte komma och fira skolavslutningen med dem på skolan och jag ser verkligen fram emot att kunna få göra det igen, förhoppningsvis från och med nästa år. I år får vi göra det bästa av det och fira deras skolavslutning på annat sätt. Här kommer några tips på hur man kan fira sina barns skolavslutning, pandemin till trots.

Skolavslutning 2021 – tips på hur man kan fira den

Sommarlov - skolavslutning 2021

Det är ofta i samband med skolavslutningen som barnen tar sitt första dopp för året i sjön. För egen del har jag ju badat sedan i januari, men för dem är sjöbad förknippat med sommarlov. Vi kanske inte hinner åka och bada just imorgon, men vi har pratat om att göra det senare i veckan i alla fall.

Blommor i Ugglarp

Skolavslutning är lika med blommor och nu när det finns så många vackra blommor i vår natur passar det ju ypperligt att plocka några buketter för att fira in sommarlovet med.

syrenberså i trädgården
Liljekonvaljer

Både syren och liljekonvalj hör skolavslutningarna till.

Pannkakstårta

Förra året firade vi in vår semester med denna pannkakstårta. Jag gjorde den extra somrig med blommor som dekoration och så åt vi den ute i syrenbersån i trädgården. Det var startskottet på en lång och härlig sommar tillsammans!

Just en sådan pannkakstårta med blåbär och hallon passar ypperligt att göra för att fira in barnens skolavslutning och jag funderar på om jag ska göra något liknande i år.

Pannkakstårta recept

Ett alternativ på pannkakstårta är annars denna maffiga pannkakstårta med jordgubbar. Så galet god!

Vill man slå på stora trumman kan man ju dekorera hemmet med ballonger, flaggor och banderoller. Jag tycker att barnen ska få känna av ordentligt att de nu får ta ett välförtjänt och långt sommarlov.

Förra året åt vi ute på barnens favoritrestaurang på första kvällen av sommarlovet. Det ska vi göra i år igen, det vill säga imorgon kväll!

Lämna en kommentar

Annons
Annons