Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Positiv feedback – värdet och vikten av att ge positiv feedback

Positiv feedback - Karin Axelsson

Det kan vara lätt hänt, att glömma bort att ge positiv feedback till någon som har gjort något bra eller som är duktig på något. Men eftersom det är så viktigt och värdefullt att ge den behöver vi alla bli bra på att komma ihåg det. Här berättar jag mer om vikten av att ge positiv feedback.

Positiv feedback

Vi alla mår bra av att få beröm av det vi gör och kan. Vissa av oss kan vara sämre på att ta det till oss och då behöver man öva på det. Men att det skulle gå att ge för mycket positiv feedback finns inte. Däremot ska den vara relevant och konstruktiv.

Positiv feedback - Karin Axelsson

Många gånger tar vi andras insatser för givet och glömmer bort att säga hur mycket den betyder för oss. Gör inte det! Slösa med beröm och positiv feedback, ge en klapp på axeln och high fivea dina nära så ofta du kan.

På jobbet har vi nyligen infört både feedbackrundor inom teamet efter varje kundmöte och på fredagar boostar vi varandra med positiv feedback. ❤️ Det är bra att få en påminnelse på fredagen om att ge beröm till en kollega. Är så lätt hänt att det glöms bort annars.

När vi ger mycket positiv feedback till varandra blir det också enklare att ge den negativa feedbacken. Också den ska vara konkret och konstruktiv, men är minst lika viktig för att vi ska växa som människor.

Positiv feedback - Karin Axelsson

Fundera på vem du kan ge positiv feedback idag. Berätta för någon hur mycket hen betyder för dig. Eller beröm någon för en riktigt bra insats.

Och sig åt dig när du får positiv feedback från någon annan. Du är grym och unik!❤️

Ett gäng läsvärda och liknande inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons