Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Nyårsafton 2021/2022 – vår nyårsmeny

Nyårsafton 2021/2022

Vår nyårsafton 2021/2022 blev lugn, fin och skön. Vi firade bara vi fyra i familjen hemma i vårt hus. Efter att ha inlett nyårsafton med kallbad och ätit pannkakor samt plättar till lunch började vi fixa så smått med middagen på eftermiddagen. Men eftersom vi hade valt tre enkla rätter så behövde vi inte lägga så mycket tid i köket. Jag fick dessutom fin hjälp av dottern med att skala ägg och dekorera förrätten.

Här får du vår nyårsmeny för nyåret 21/22.

Nyårsmenyn nyårsafton 2021/2022

Nyårsförrätten

Barnen har ätit friskt av ägghalvorna på de julbord vi har ätit denna jul och de ville därför gärna att vi skulle ha ägghalvor med majonäs och röd rom till förrätt. Eftersom mannen och jag också tycker att det är gott fick det bli så.

Skönt med en så enkel förrätt. Vi behövde bara koka ägg samt skala dem och sedan toppa dem med majonäs, räkor, röd rom och slutligen lite gräslök. Mums!

Nyårsafton 2021/2022

Nyårsvarmrätten

När jag hade sökt efter inspiration på varmrätter hittade jag en variant med kyckling i lufttorkad skinka och balsamsås. Det lät väldigt gott så vi valde den varmrätten och gjorde hasselbackspotatis till samt serverade med sockerärtor och tomater. Den visade sig vara väldigt god också!

Om du vill testa att laga denna kycklingrätt hittar du receptet här.

Nyårsdessert

Så till efterrätten som också var både enkel att göra och väldigt god att äta. Jag hade förberett tidigare på dagen genom att göra en glassbomb. Det gör man enkelt genom att lägga ett ark med plastfolie i en skål och sedan fylla den med glass. Vi valde en vaniljglass med jordgubbssås. Så ställde jag in den i frysen och lagom tills det var dags för efterrätt tog jag fram den och stjälpte upp på ett fat. Till glassen dukade vi fram tillbehör som marshmallows, maränger, strössel, olika såser och skumtomtar.

Vi startade igång desserten genom att tända tomtebloss på glassbomben. Festligt!

Nyårsafton 2021/2022

Vår nyårsafton blev en härlig mix av lugn och skön tid med familjen samtidigt som det var festligt. Dagen till ära firade jag och mannen dessutom 18 år som par. Vilken grej, va?!

Kanske att just denna meny kan vara bra inspiration för dig inför ett kommande nyår eller för en annan festlig kväll? Jag känner själv att vi borde laga sådan här god och festlig mat oftare för att kunna sitta länge och äta tillsammans. För visst är det mysigt?!!

Hoppas att även du fick ett fint nyår!

Fler nyårsaftnar att inspireras från:

Lämna en kommentar

Annons
Annons