Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Kallbad nybörjare – Tips för dig som är nybörjare på kallbad

Du som brukar läsa min blogg vet ju hur mycket jag älskar kallbad. Innan jag började kallbada hade jag ingen aning om att det kunde vara så härligt och jag vill gärna att fler för uppleva detta magiska. Därför delar jag här med mig av mina kallbad nybörjare tips. Hoppas att de kommer till nytta om du är en som har funderingar på att börja med kallbad!

Kallbad nybörjare

Alla är vi nybörjare i början och jag kan erkänna att de första kallbaden jag tog var inte alls lika härliga som de jag tar nu för tiden. I början hade jag det svårare för att slappna av helt och hitta till den lugna andningen. Men ju mer jag fokuserade på det vid kallbadet desto bättre gick det. Nu kan jag ha en lugn andning när jag är nere i det kalla vattnet och det är det som gör badet så njutbart.

Så hur gör man då för att få till en lugn andning?

Precis som när du vill komma in i en lugn andning även utanför kallbadet handlar det om fokus. Se till att verkligen lägga fokus på andningen medan du går ner långsamt, men bestämt, i vattnet. Igår lade jag upp denna filmInstagram där jag beskriver hur jag fokuserar på andningen. Kolla gärna på den.

När du är nere i vattnet fortsätter du att fokusera på andningen. Ta långsamma, djupa andetag. Sjunk ner med axlarna och försök att slappna av. Omfamna stunden och ta in det vackra i omgivningen. I början kan det vara bra att ha som målsättning att klara X antal andetag i vattnet innan du går upp igen.

>>> I detta blogginlägg berättar jag mer om andning vid kallbad och hur jag gör steg för steg. <<<
Kallbad nybörjare

Jag har tidigare skrivit om att det är smart att börja bada kallbad just på våren. Det är också nu som jag själv tycker att kallbad är som härligast. Vattnet är fortfarande isande kallt medan luften är varmare. Om du är ovan vid att kallbada kan det vara skönt att det inte är så kallt i luften och det blir då inte lika viktigt att vara snabb med att byta om efteråt.

Gå eller spring gärna en runda först. I början kan det vara skönt att vara varm i kroppen innan du glider ner i det kalla. Och investera gärna i handskar och badskor av neopren. Då blir inte händer och fötter lika kalla.

Vårbad

Kommentera gärna om du har specifika frågor kring kallbad eller om du vill få lite pepp till att börja. Jag hoppas såklart att vi kallbadsälskare kommer bli ännu fler!

Lämna en kommentar

Annons
Annons