Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Snällhet är en superkraft!

Positiv feedback - Karin Axelsson

Att vara snäll behöver inte innebära att vara mesig. Jag pratar om snällhet som att vara godhjärtad och behandla människor på ett schysst sätt. Att vara snäll är en superkraft och ibland är den lite för underskattad. Jag tror starkt på att vara snäll och här får du veta varför.

Snällhet föder snällhet

Håller du med om att när vi är snälla får vi mycket snällhet tillbaka? Det är en superkraft som gör världen lite bättre. Ändå tycker jag inte att den får den uppmärksamhet som den borde. Det är sällan man hör andra vara stolta över sig själva för att de är snälla. Det är snarare viktigt att vara smart, rolig eller framgångsrik.

Det händer också att snällhet förknippas med egenskaper som dum, naiv och undergiven. Och visst kan det vara så, att man kan vara snäll och naiv, men det behöver inte vara så. Jag vill hävda att snälla människor mår bättre och är lyckligare. Antagligen för att de får mycket snällhet tillbaka då snällhet föder snällhet.

Det finns forskning som stödjer att det finns fördelar med att vara snäll. När man har undersökt hjärnan med magnetkamera visar det sig att vi njuter av att göra goda gärningar. Det aktiverar vårt belöningssystem och är därför en av de starkaste utlösarna av lyckokänslor. Om vi gör gott så ökar också sannolikheten att andra gör gott tillbaka. (Hämtat från Motivation.se.)

För att en människa inte ska vara dum-snäll eller mes-snäll krävs det att man har integritet, mod och omdöme. Har man det finns det inget att förlora på att vara snäll. Snarare tvärtom. Du har mycket att vinna på det!

Tänk efter själv vilken skillnad det gör när du bemöter människor i din omgivning med snällhet och godhet. Jag gissar att du håller med mig om att du får mycket glädje tillbaka?

Positiv feedback - Karin Axelsson

Läs gärna vad jag tidigare har skrivit i ämnet:

Lämna en kommentar

Annons
Annons