Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Hot Yoga – en varm yogaklass på Sats

På jobbet testar vi ibland nya träningsformer ihop och de senaste gångerna har vi gjort det på Sats. De har ju ett stort utbud av olika gruppträningsklasser och det går verkligen att hitta en träningsform för alla där. Igår var vi ett gäng som testade klassen Hot Yoga Flow, en yogaklass i en uppvärmd sal, som liknar Bikramyoga. Jag älskar att yoga i värme och njöt därför av gårdagens upplevelse. Här berättar jag mer om klassen.

Hot Yoga

Vad är Hot Yoga?

Det som karaktäriserar Hot Yoga är att det är en yogaklass som utövas i ett uppvärmt rum. Värmen gör att du kan sträcka dig längre och gå djupare in i ställningarna, vilket ger ett mer intensivt träningspass. I den yogasal vi var i igår var det 37,5 grader, men det kan också vara lite varmare än så. Yogaformen har sitt ursprung från Indien och den härstammar från Bikramyogan, också en yogapraktik som utövas i ett uppvärmt rum. Det som skiljer dem åt är att Hot Yoga kan innefatta olika typer av yogapraktiker medan Bikramyoga utförs på ett visst sätt.

Vilka fördelar finns det med yoga i värme?

Det finns många fördelar med denna form av yoga. Värmen i rummet gör att du ökar din flexibilitet, du får en förbättrad cirkulation och i slutändan blir dina muskler starkare. Det räcker inte att gå en gång på Hot Yoga för att uppnå detta, men om du går regelbundet kommer du märka att din kropp blir både mer flexibel, smidig och stark.


Gårdagens yogapass utfördes alltså i ett rum med 37,5 grader i temperatur. Det vanliga är annars att rummet är 40 grader varmt och jag saknade de där extra graderna. Upplevelsen för mig under ett varmare yogapass än gårdagens brukar vara ännu mer intensiv, svettig och skön. Nu var det mer som en lång uppvärmning där vi aldrig kom till det verkliga syftet med Hot Yoga.

Att yoga i en varm sal är en magisk känsla. Ungefär samma känsla hade jag på balkongen på Malta när jag yogade där. Det här är många år sedan nu, men jag kan fortfarande minnas den. Att vara alldeles mjuk i musklerna av värmen och kunna komma djupt ner i positionerna är magiskt!


Jag har tidigare tränat Bikramyoga och Hot Yoga en del tidigare och här har jag skrivit inlägg om det:

Läs mer om Sats Hot Yoga Flow här.

Info hämtat från Anahana.com

Lämna en kommentar

Annons
Annons