Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Barnens favoritmat – Den absoluta matfavoriten i vår familj!

Våffeltårta recept

Ett svar jag ofta får när jag frågar barnen vad vi ska laga för mat är: Våfflor och allra helst våffeltårta. Det är verkligen barnens favoritmat, vilket jag gissar att de inte är helt ensamma om. Vilken tur då att det är Våffeldagen imorgon torsdag. Givetvis har de önskat våfflor till torsdagens middag!

Jag tänkte att jag ska viga detta inlägg till att berätta mer om denna favorit av maträtter, nämligen våffeltårtan. Den går både att göra som en mumsig efterrätt och som en mer matig kvällsmat. Och vill man kan man äta den till frukost!

Barnens favoritmat i vår familj: Våfflor och allra helst våffeltårta

Första gången vi testade att göra våffeltårta var till min systers födelsedagsfika. Den variant vi gjorde då var med Lemoncurd och hallongrädde. Den var söt och syrlig på samma gång. Och väldigt god!

Våffeltårta recept

Visst är den söt vår våffeltårta med hallongrädde och citron?!!

Nyttig Våffeltårta - recept

En annan gång vi gjorde våffeltårta var för att fira att huset vårt fyllde tio år. Då gjorde vi den utan socker eller andra onyttigheter. Banan, grädde, hallon och blåbär fick förgylla denna våffeltårta.

Nyttig Våffeltårta - recept
Nyttig Våffeltårta - recept

Och vilket firande av 10-åringen det blev! Här får du receptet på vår nyttiga våffeltårta. Så god den blev alltså!

Jag förstår våra barn helt och fullt. Klart att den här typen av mat är en riktig favorit. Få se om det blir något sådant som vi äter imorgon. Eller så blir det vanliga frasvåfflor med något gott på. Älskar att toppa dem med gräddfil, rom, rödlök och gräslök!

Fler våffeltips hittar du här!

2 kommentarer

  1. Jaa, det blir våfflor hos oss med! Men är inte våffeldagen på torsdag redan, den 25e? 🙂

    1. Härligt Emmi!! Jo, du har helt rätt! Jag gjorde en tankevurpa och tänkte att den 25:e är på fredag, men det är ju redan imorgon!

      Tack för att du är uppmärksam! Jag har ändrat i inlägget nu.

      Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons