Påskbollar av choklad. Vad är det? Jo, det är chokladbollar rullade i färgglatt strössel i fina påskfärger. Här får du receptet på de påskbollar som jag och dottern gjorde i helgen och som nu ligger i vår frys. Dessa ska vi ta fram i påsk och njuta av till påskfikat.
Påskbollar av choklad – recept
- 150 gram smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vatten (alternativt kallt kaffe om du är en kaffedrickare)
- 4 dl havregryn
Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Blanda i kakao, vaniljsocker, vatten/kaffe och havregryn.
Forma runda bollar och rulla dem i färgglatt strössel.
Njut dem direkt eller förvara i kylen eller frysen tills det är dags för påskfika.
Visst ser de galet goda ut? Jag kan lova att det är de också.