Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Påskbollar av choklad

Påskbollar av choklad - recept

Påskbollar av choklad. Vad är det? Jo, det är chokladbollar rullade i färgglatt strössel i fina påskfärger. Här får du receptet på de påskbollar som jag och dottern gjorde i helgen och som nu ligger i vår frys. Dessa ska vi ta fram i påsk och njuta av till påskfikat.

Påskbollar av choklad – recept

  • 150 gram smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten (alternativt kallt kaffe om du är en kaffedrickare)
  • 4 dl havregryn

Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Blanda i kakao, vaniljsocker, vatten/kaffe och havregryn.

Forma runda bollar och rulla dem i färgglatt strössel.

Njut dem direkt eller förvara i kylen eller frysen tills det är dags för påskfika.

Påskbollar av choklad - recept
Påskbollar av choklad - recept

Visst ser de galet goda ut? Jag kan lova att det är de också.

Fler goda recept till påsk:

Lämna en kommentar

Annons
Annons