Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelpaj recept – mina godaste äppelpajer

Knäckig äppelpaj recept

Vi har nyligen plockat ner ett gäng äpplen från vårt äppelträd och igår bakade jag en äppelpaj av några av dem. En nybakad äppelpaj med fluffig vaniljsås, finns det något godare? Jag älskar det och speciellt nu på hösten. Därför vill jag idag dela med mig av mina godaste äppelpaj recept. Kolla in dessa och hoppas att du bakar en eller två av dem!

Visst är de röda och fina våra äpplen? De är ganska syrliga att äta dem rakt av, men i en äppelpaj som är sötad med socker eller annat sött gör de sig perfekta. Här kommer nu recepten.

Äppelpaj recept

Knäckig äppelpaj recept

Knäckig äppelpaj

Jag börjar med receptet på den äppelpaj jag bakade igår. Denna knäckiga äppelpaj är nämligen magisk. Med sirap i smulpajsdegen får pajen en härligt knäckig yta.

appelpaj-recept-2

Sommarens godaste äppelpaj

Ett annat ljuvligt recept på en äppelsmulpaj är denna som jag kallar för sommarens godaste äppelpaj. Den är såklart god de andra årstiderna på året.

appelpaj-utan-socker-och-mjol

Sockerfri och glutenfri äppelpaj

Om du vill baka en paj utan vanligt mjöl och socker kan jag tipsa om denna sockerfria och glutenfria äppelpaj. Lovar att dessa små pajer är galet goda!

Äppelskörd
Äppelskörd

Äppelpaj som medicin

Slutligen vill jag tipsa om detta lite mer filosofiska inlägg om att det fungerar bra att äta äppelpaj som medicin. Om du blir friskare snabbare från en förkylning vet jag inte, men det lindrar bra i alla fall.

Visst är bilderna på barnen när de skördade äpplen för några år sedan underbara?

Hoppas att du också får njuta av äppelskörd och gott med äpplen hela hösten lång. Det finns fler goda recept med äpplen att ta del av här på bloggen. Kolla in de jag listar här nedanför!

Tips på goda recept med äpplen:

Lämna en kommentar

Annons
Annons