Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Tankarna styr hur du mår

Karin tränar under körsbärsträden

Jag lyssnade nyligen på det näst senaste avsnittet av Framgångspodden där Kay Pollack är med. Han har nyligen släppt boken “Ett bättre liv: att förändras en tanke i taget” och pratade mycket om tankens kraft samt att tankarna styr hur du mår. Jag är sedan tidigare övertygad om att vad du tänker till stor del påverkar hur du mår, men fick ännu fler konkreta exempel på det nu. Här berättar jag mer om Pollacks resonemang.

Tankarna styr hur du mår

Vi ställs inför en mängd olika situationer varje dag där vi kan välja själva hur vi ser på dem. Vi kan antingen välja att se en situation, ett beteende eller en händelse som något negativt eller som något positivt. När du väljer det negativa kommer du få en negativ inställning till det mesta, men om du väljer det positiva kommer du känna mer glädje, lycka och tacksamhet.

Här kommer några exempel på hur du kan välja att tänka i olika situationer:

Du sitter på tunnelbanan och reflekterar över hur skräpigt det är där.

Du väljer att tänka negativt: Usch, vad otrevligt det ser ut här. Tänk vad många bakterier och baciller som frodas i denna miljö. Jag kanske blir sjuk!

Du väljer att tänka positivt: Visst, det är lite skräpigt. Men tänk vad härligt att jag får sitta här i värmen och bli skjutsad till jobbet eller dit jag ska. Och under tiden kan jag slappna av och ha det bra. Så härligt!

Du kommer hem från jobbet och möts av massor med skor och kläder slängda i hallen. Dina barn har visst ett gäng kompisar hemma.

Du väljer att tänka negativt: Åh, vad jobbigt att ha det så här rörigt. Att de inte kan hänga upp och ställa undan efter sig. Nu måste jag ta tag i det och jag som är så trött!

Du väljer att tänka positivt: Tänk så härligt att barnen har vänner de trivs att vara med och tänk vad fint att de vill vara i vårt hem!

Det regnar ute när du vaknar.

Du väljer att tänka negativt: Vilket tråkigt väder! Usch, vad jag kommer bli blöt och kall när jag går ut.

Du väljer att tänka positivt: Så vacker naturen blir när det regnar. Tänk att jag får bo i ett kand som har ett växlande klimat och där vädret skiftar. Det kommer bli uppfriskande och härligt att gå ut i detta regn!

Träning under körsbärsträden i Kungsträdgården

Visst blir det en stor skillnad beroende på det tankesätt man väljer?!

Jag har dagar när jag glömmer bort att tänka på det positiva, men oftast väljer jag det positiva tankesättet. Jag är övertygad om att det hjälper mig att vara glad och lycklig.

Jag har tidigare skrivit om tankens kraft. Läs mer här:

Lyssna på avsnittet av Framgångspodden med Kay Pollack här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons