Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa från vecka 47 2022 ♥

Wow, vilken vintervecka! I måndags var vi helt insnöade och i tisdags var det också fullt med snö överallt. Så vackert och vintervitt!

Här kommer det bästa från denna veckan.

Veckans bästa från vecka 47 2022

Huset i snö
Jobba hemifrån med vinter som utsikt

Veckans vackraste

Huset och trädgården bäddades in i massor av mjuk, fin snö i början av veckan. Att sitta och jobba hemifrån då var en magisk upplevelse med tanke på det vackra vinterlandskap jag hade framför ögonen.

Årets första snö - Karin Axelsson

Jag skrev tidigare i veckan om hur vackert det är med årets första snö.

Veckans träning

Jag har pulsat i massor av snö den här veckan på mina promenader. Som ett motionspass i sig. I övrigt har jag fått till ett gäng bra styrkepass hemma. Men veckans roligaste träningspass var den Hot Yoga-klass som vi körde med jobbet i onsdags. Här har jag skrivit om varför Hot Yoga är bra träning.

Veckans mysigaste

Nu när det är fotbolls-VM finns det ju många matcher per dag att se på TV. Sonen tycker detta är väldigt kul och vi låter honom få sitta uppe och se den sena matchen på kvällarna. Mysigt att han är vaken lite längre och han själv tycker såklart att det är väldigt kul.

Veckans mest boostande

Mina jobba hemma-dagar i början på veckan boostade mig rejält. Var både mysigt och skönt att vara insnöad samt att jag njöt av de vintervita lunchpromenader som jag kunde ta.

Veckans godaste

I helgen kommer vi njuta av mycket gott. Bland annat ska jag testa att laga en ny kycklingrätt, som jag tror kommer bli väldigt smaskig. Om jag har rätt lovar jag att dela med mig av den framöver!

Veckans mest inspirerande

Senaste avsnittet av Lyckopodden när Cecilia Duberg är med som gäst är riktigt inspirerande och bra. Lyssna in om du vill få handfasta tips om hur du kan stärka dig i ditt självledarskap.

Veckans mest lästa inlägg

Det inlägg jag skrev om fina Nordal Turistsenter i Lom, Norge har flest av er läst. Är verkligen en så vacker plats! Om du inte har läst inlägget tycker jag att du ska göra det.

Veckans bästa Instagram-inlägg

Det inlägg jag skrev om vad som händer i kroppen vid kallbad:

💙❄️🧊💦Detta händer i kroppen när du kallbadar 💦🧊❄️💙

Det var alldeles för länge sedan jag kallbadade, men nu när snön är här och vattnet börjar bli ordentligt kallt planerar jag att göra det snart.

Måste liksom!

Tills dess myser jag till gamla kallbadsbilder och visualiserar ett dopp framför mig. 😍

Visste du att detta händer i kroppen vid ett kallbad?

💦 0-5 sekunder: Påverkan på andning och ökad hjärtfrekvens

💦 10 sekunder: Fight or Flight respons, dvs kroppen förbereder sig på att stanna och slåss eller att fly.

💦 10 sekunder: Blodkärlen drar ihop sig.

💦 10-45 sekunder: Adrenalin aktiveras med 530% och kortisol med 200-300%.

💦 45 sekunder: Andning och puls stabiliseras.

💦 1 minut: Metabolismen aktiveras med 350%.

💦 1-2 minuter: Köldchock-proteiner aktiveras.

💦 3 minuter: Kroppen börjar att huttra.

💦 5-10 minuter: Dopamin aktiveras med 250%

💦 15-45 minuter: Risk för hypotermi, vilket är kraftig nedkylning med kroppstemperatur under 35 grader. Det kan vara ett farligt tillstånd.

Kallbad är bland det härligaste jag vet och det är fascinerande hur kroppen reagerar vid ett sådant. Att vara i längre än 1-2 minuter känns inte aktuellt för mig. Jag får med mig allt det positiva med ett kallbad från den första minuten.🙏

➡️Hur länge brukar du vilja vara i när du kallbadar?⬅️

Källa: @kallbad.nu

Skrev också ett liknande blogginlägg om detta.

Följ mig på @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Idag firar vi Black Friday på jobbet och resten av helgen blir händelserik och rolig. Vi ska åka och fira barnens kusin som har fyllt ett år och vi ska fira vår son som snart fyller elva. Ser fram emot mycket skoj i samband med detta!

Njut av din helg du med!

Lämna en kommentar

Annons
Annons