Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Hälsosam frukost

Hälsosam frukost - Mangochiapudding

Att äta en hälsosam frukost på morgonen ger en bra start på dagen. Jag upplever att det är lättare att äta hälsosamt hela dagen när man har gett sig själv en sådan frukost. Så det finns alla anledningar att göra det. Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt. Tvärtom, det finns hur mycket god och fräsch mat som helst, som också är hälsosam.

I detta inlägg bjuder jag på några av mina mest hälsosamma, härliga och somriga frukostar. De kommer i form av chiapuddingar, smoothies eller yoghurt.

Hälsosam frukost – Några av mina godaste tips

Mangochiapudding

Mango Chiapudding

Först ut är denna smarriga mango chiapudding. Tänk dig både en fräsch mangoyoghurt och mango i bitar tillsammans med chiapudding. Så fräscht och gott!

Sommarfrukost med keso, kvarg, blåbär, hallon och granola

Svensk sommarfrukost

En skål fylld med godheter som kvarg, keso, granola, hallon och blåbär tackar väl ingen nej till? Detta är en typiskt svensk sommarfrukost, som jag helst äter ute på altanen en solig sommarmorgon.

Chiapudding päron och mandel

Chiapudding päron och mandel

Har du testat kombinationen päron och mandel? Om inte så gör det! Denna chiapudding är så god tillsammans med bitar av päron samt mandelsmör och flagad mandel.

Chiapudding Smoothies med kiwi - recept

Chiapuddingsmoothie

En annan variant på chiapudding hittar du här i form av en chiapuddingsmoothie med kiwi. Visst är den härligt färgglad? Jag kan lova att den är lika god som den är fin.

Chiapudding Hallon

Chiapudding Hallon

Det går inte att tröttna på chiapudding med smoothie av olika slag så här kommer en till med hallon.

Chia Trifle

Chia Trifle

Och här en Chia Trifle med exotiska frukter, vanilj och hallonchiasylt.

chiapudding smoothie med granola

Chiapudding Trifle i vackra färger

En annan variant på Chiapudding Trifle hittar du här. Just denna har extra vackra färger!

Breakfast Bowl

Breakfast Bowl

En skål med färska frukter och bär tillsammans med fil eller yoghurt och granola utgör en både hälsosam och vacker frukost. Ta de frukter och bär du är sugen på och njut! Här får du inspiration för en härlig Breakfast Bowl.

granola-frukost-1

Den godaste sommarfrukosten?

Vi avslutar inlägget med kanske den godaste sommarfrukosten av dem alla. Att den också är väldigt enkel att göra skadar ju inte. Tänk dig en skål med riktigt kall filmjölk, krispig granola och nyplockade blåbär från skogen. Kan det bli godare än då?

Lämna en kommentar

Annons
Annons